maanantai 28. lokakuuta 2013

Pajupallo ja tirppa-ärsytys

Viikko sitten meillä vietettiin ristiäisiä. Mun isä ja äiti toi tuliaisena meille tuollasen iiiison pajupallon ja siihen valosarjan, jonka vihdoin sain eilen viriteltyä paikalleen. Tuo pajupallo on sikäli uniikki, että se on isän itse tekemä.. (molemmat vanhemmistani on noita tehneet, mutta olettaisin, että tämä oli nyt isän tekemä.) 


Pallo sai paikkansa meidän takapihalta, terassin katosta. Sinne se sopii hienosti ja antaa valoa syksyn ja talven pimeydessä. Tässä valot eivät kovin hyvin näy, mutta ovat kauniit, lämpimän valkoiset led-valot, joissa on 70 jatkuvasti palavaa lamppua ja 10 tuikkivaa lamppua.. Jännä valosarja, koska siinä on siis molemmat, tuikkivat ja tasaisesti palavat. Olen tehnyt nyt moneksi talveksi terassin pöydälle talvi-asetelman. Siihen olen käyttänyt alukankaaksi jonkin vanhan lakanan tai koko kesän terassilla lojuneen pöytäliinan (=ikean halppislakana). Sen olen kiinnitellyt terassin pöytään rautalangalla, ettei talven tuulissa ja tuiskuissa lähde lentoon. Päälle olen sitten kasannut ties mitä koristuksia. Tänään viritettyäni tuon pajupallon katteen poikkipuuhun aloitin tuon pöytäsomistuksen tekemisen. Keskenhän se jäi, mutta on siinä jo jotain. Kirpparilöytö-lyhty, pari vanhaa tuikkukippoa, sembramännyn käpyset ja kanerva-ruukku, jonka sain "mammajengiläiseltä" (Minulla ja muutamalla kaverilla on nyt samaan aikaan vauvoja, joten olemme alkaneet järkkäämään mammojen kokoontumisajoja..).

Nyt on vielä pakko avautua talitinteistä. Ne on kyllä sitten raivostuttavia. Tai, mä kyllä tykkään linnuista, niitä olis mukava kattella KUNHAN PYSYISIVÄT POIS TERASSILTA! Mutta ei.. ihan koko ajan joku tintti on sontimassa terassin pöydälle, nyppimässä terassille jätettyjä asioita, keinumassa lyhdyissä... Lehahtavat pois, kun kopauttaa ikkunaan, mutta palaavat lähes saman tein. Kahtena viime talvena olen ruokkinut lintuja talipalloilla ja jyväsekoituksella, mutta tulevana talvena en taida viitsiä. On se vaan niin, että kun on pieni rivarin piha, niin linnut ei oikein älyä pysyä mistään poissa. :(

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Täällä näyttää kivalta. Siis blogin uusi ulkoasu.
Onhan tuo asetelmakin nätti ja hieno pajupallo. Minä kiinnitän kuvissa aina huomion epäolennaisuuksiin: ylimmässä kuvassa huomasin hienot Hai-saappaat. Vai oliko ne epäolennaisuus edes, kun ovat niin kuin tarkoituksella asetelmaan laitetut. :)
Vai loukkaa ne tiput teiän ilmatilaa, on ne kyllä ryökäleitä.

Unknown kirjoitti...

Hihii.. joo, ne saappaat jäi eka vahingossa, mutta ne oli nii kivat siinä, että siirtelin ne parempaan asemaan. :D Minäki tykkään tästä uudesta ulkoasusta.. vähän rauhallisempi meisinki. :D

Joo, tiput on kaheleita! :)

Molly kirjoitti...

Moikka. Ompas ihana pajupallo...ja sopii kivasti syksyyn..ja tietenkin talvea odotellessa. Klikkauduin lukijaksesi ja tervetuloa todellakin vierailulle Molly's Candy Shopin puotiin :)

Anna kirjoitti...

Meillä on sama ongelma noiden talitinttien kanssa ja joka syksy sama juttu. Yhtenä syksynä tuhosivat grillin peitteen, kun nyppivät sieltä ilmeisesti pesänrakennus tarvikkeita. Tiedä sitten millä ne saisi hätisteltyä pois.