lauantai 9. heinäkuuta 2016

Sokerimaalausta


Törmäsin muutaman kerran netissä sokerimaalaukseen ja päätimme kokeilla Toukokuun lopulla tätä poikasen kanssa. Tästä tulikin kortit kerhon aikuisille. 


Hauskoja marmoroituja juttuja tällä tavalla syntyikin. Ja oli kyllä koukuttavan mielenkiintoista kokeilla millä tavalla väri leviää! Näihin kokeiluihin tarviit ihan useimmilta kotoo löytyvät kamat. Sokeria, vettä, paksuhkoa paperia/kartonkia ja vesivärit. 

Keitä kattilassa 1 osaa vettä ja 2 osaa sokeria niin kauan, että sokeri sulaa veden sekaan. Kaada liemi johonkin kuppiin niin että se jäähtyy nopsemmin (hätähousut huom!)

Laveeraa koko paperi jäähtyneellä sokeriliemellä.

Tämän jälkeen alkaa hauska osuus. Maalaile vesiväreillä mielesi mukaisia kuvioita paperille; viivoja, palloja, täpliä.. tässä ei tarvi olla kovin tarkka eikä omata sen kummemmin taiteellisia kykyjä. On mielenkiintoista katsella, miten värit levittyvät ja "marmoroituvat" ihan eritavalla kuin pelkällä vesivärillä maalatessa. 

Kokeilimme myös vanhalla hammasharjalla värin pärskimistä. 

Jos haluat maalauksiin "kehykset" niin teippaa paperi pöytään maalarinteipillä.

Nämä kestävät kuivua sitten melko pitkään, joten älä tee viimehädässä kortiksi vietäväksi. Ainakin vuorokauden saat varautua odottamaan tahmaisuuden häipymistä. Kyllä ne kuivuu kuitenkin aikanaan! Hauskoja taiteiluhetkiä!


Ei kommentteja: