lauantai 11. heinäkuuta 2015

Pieni DIY-idea kesäiltoihin: Maalatut kivet

Pitkään on pitänyt kokeilla kivien maalaamista.. vihdoin pari viikkoa sitten sain alettua puuhaan ja voi vitsi, sehän on ihan älyttömän hauskaa. 

Oon roudaillut kiviä satunnaisesti rattaiden alakorissa tuohon pihalle.. aina kun näkyy joku hyvännäköinen kivi tien varrella, niin mukaanhan se on lähtenyt. Naapureiden keräämiä pihasisustuskiviä en oo toki näpistellyt, vaikka joskus on mieli tehnytkin.. ;) 



Ekaks kivet piti pestä ja kuivatella... miekkonen ihmetteli kiviröykkiötä kylppärissä. :)

Sitten pohjamaalia. Poikanen pääsi kans maalaileen sormiväreillä kiviä. Itse maalasin satunnaisilla akryylimaaleilla, mitä kaapista löytyi. Lopulta oon kyllä käynyt osteleen niitä lisää, jotta saan kaikkia ideoitani toteutettua.. kas kun värisävyjä mulla ei ollu montaa.



Alkuperäinen inspis löytyi Pinterestistä, jossa törmäsin Barpapapa-kiviin. Niitähän piti sit kokeilla. Eiks oo söpöjä? Perhe täydentyy kun ehdin taas maalailla nyt, kun mulla on sopivia värejäkin taas käytössä. 


Kuka vois vastustaa Totoroa? Hurmaava hahmo. Maalailin tämän kaverini pikkuruiselle poikavauvalle suojelijaksi ja onnentuojaksi portaanpieleen.



Sitten pikkukivistä tein kaikenlaisia virityksiä.. Kuva on ylivalottunut.. otin kuvan kun poikanen leikki kivillä terassilla silloin kun oli aurinkoista ja lämmintä. :) Poitsu on näistä kivistä ihan onnessaan.. ja mikä onkaan hauskempaa.. koriste ja käyttöesine samassa paketissa.. ei mee rikki ja saa olla sateessa ihan rauhassa. 

Mulla vähän sormet syyhyttäis päästä taas maalaamaan. Monella on nyt aikuisten värityskirjoja ja pyörittelin sellaista omissakin kätösissäni.. mutta päätinkin nyt, että kun tuo kivien maalaaminenkin on aika terapeuttista ja rauhottavaa, niin jatkan sillä linjalla. :)

Tänään on poikasen kanssa siivoiltu kotia ja kierretty pari kirppistä. Miekkonen lähti kaverinsa polttareihin jo aamulla ja nyt olis sit päätettävä, meenkö kiltisti nukkumaan vai käyttäisinkö ihanaa hiljaista aikaa hyväkseni ja alkaisin näpertelemään jotain.. ? 


6 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

voi kun hauskoja, Totoro on meillä suuri suosikki.

Inspiration, Viltsumari kirjoitti...

Ihania! Erityisesti Barbapapat

Taina kirjoitti...

Ei vitsi, aivan loistavia!!! Täytyy pistää idea muistiin! :)
Iloista kesän jatkoa teille! :)

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Ihastuttavia! Varsinkin toi pöllö :)

Unknown kirjoitti...

Voi kun mukavia kommentteja! :)

Nähtävästi kaikenlaiset hahmot saaneet omat kannattajansa.. :D

Mä kyllä hurahdin tähän kivien maalailuun ihan kympillä.. on niin mukavaa ja rentoo kesähommaa!!

Sanna kirjoitti...

Vau ku hienoja! Erityisesti tykkään noista barbapapoista, ihania!