keskiviikko 5. marraskuuta 2014

DIY: Sensory Bag -puuhaa taaperolle -askartelurauha äiteelle.

Löysin Pinterestistä kivoja ideoita helposti toteutettaviin taaperoikäisten pöytäpuuhiin. Englanninkieliseltä nimeltään nämä ovat Sensory Bageja.
 Mikähän olisi hyvä suomenkielinen vastine? 

No joka tapauksessa nämä pussukat kehittävät silmän ja käden yhteistyötä ja etenkin jumittavat vilkkaan naperon hetkeksi puuhailemaan paikallaan jotain kivaa ja jännittävää (joka ei sotke) ja äitikin saa rauhan näperrellä jotain..  Poikanen jaksoi keskittyä melkein puoli tuntia tutkimaan pussissa olevia juttuja. Ne liikkuivat hauskasti edestä, kun sormella paineli pussia. Lähempi kuva kertoo vähän paremmin mitä pussukka sisältää. Tässä kuitenkin ohjeen tynkää:


*Hanki iso minigrip- (tai vastaava) pussukka, meillä oli 2 litrainen. Sellainen, missä on mahdollisimman vähän mitään etikettejä, raitoja ja väritystä sun muuta härpäkettä. 

*Laita pussiin pikkuriikkisen vettä

*Tursuta sekaan vauvaöljyä.. uskoisin myös muiden, kuten ruokaöljyjen toimivan. (öljystä tulee veden sekaan kuplia ja vähän sakeutta nesteelle).

*Tipauta sekaan vähän elintarvikeväriä. Meillä oli tuollasita nestemäistä sinistä, jonka päiväys on jo mennyt, joten en viitsi sitä käyttää ehkä muuhun kuin näihin projekteihin...

*Sitten on koristeiden vuoro. Voit käyttää hileitä, paljetteja, muovinpaloja.. kaikenlaista litteätä ja vedenkestävää.. Meiltä löytyi äkkiseltään vaan parinlaista paljettia.. tähtiä (ylläri) ja tuollasia pyöreitä. 

*Sulje pussi huolellisesti. Yritä saada pussista mahdollisimman hyvin ilma pois.

*Teippaa pussin suu maalarinteipillä ja halutessasi voit varmistaa teippauksen vielä taittamalla pussinsuun ja teippaamalla uudestaan. 

*Voit kiinnittää pussin teipillä myös pöytätasoon, mutta meillä poikanen tykkäsi nostella pussia ja katsoa, kun värjätty vesi-öljyseos valui hauskan näköisinä pisaroina pussin pohjalle. 

Lisää inspiraatiota löytyy TÄÄLTÄ!

Tässäpä kokeilun arvoinen juttu muihinkin pikkulapsiperheisiin. 

Kuka on ehtinyt jo testata?

Mä nautiskelen päivän hiljaisesta hetkestä kahvimukin kanssa. Kohta napero herää ja pitäis alkaa siivoamaan. Onneksi mulla on varsin innokas apulainen!! 

Luovaa viikon jatkoa!


5 kommenttia:

Nanette kirjoitti...

Hauska idea kerrassaan!! Ei vaan taida tohon 6-vuotiaaseen enää "upota" :D Mutta uskon,että noin pienelle on ihan supermielenkiintoista puuhaa :) Kiva!

Unknown kirjoitti...

Hihih... mä haluisin nähdä sun tyttäres ilmeen ku läväyttäisit tuollasen "puuhapussin" sen eteen pöydälle. Leikippäs tuolla.. :D Ei vaan, se vois olla koukuttavaakin. :)
Ostin kuule Tigeristä hileitäkin ihan vaan tuota varten, että teen toisenlaisenkin pussukan kaiffarille. :D Virikkeitä vintiölle!

Anna kirjoitti...

Ihan mahtava idea. Täytyykin kokeilla :)

Unknown kirjoitti...

Kantsii testata!! Ja tosiaan, kannattaa ottaa ylimääräiset ilmat pussukasta pois, niin ei hajoakkaan helposti. :)

Unknown kirjoitti...

Kantsii testata!! Ja tosiaan, kannattaa ottaa ylimääräiset ilmat pussukasta pois, niin ei hajoakkaan helposti. :)