maanantai 23. maaliskuuta 2015

Diy Titi-tyy, kivat rairuohot!


Laitoimme poikasen kanssa viikko sitten rairuohot kasvamaan. Nyt ne ovat jo pitkät ja saimme tehdä loppukoristelut hyvissä ajoin. Vielä ehdit siis hyvin ruohot vielä pääsiäiseksi istuttamaan. Tässä pari kivaa vinkkiä!Poikasen purkiksi valikoitui tyhjä ananassäilykepurkki. Aluksi poikanen sai valita purkin ympärille tulevan pahvin värin. Sitten siihen piirreltiin vähän koristuksia.Helpolla kaavalla mentiin ja liimattiin muutama koriste tarra-arkista. Ei sen väliä ovatko just pupuja tai tipuja. :) Sitten kiinnitimme pahvin purnukan ympärille kaksipuoleisella teipillä. (Ei tarvii odottaa liiman kuivumista!!)Huomaathan, että säilykepurkissa tuo leikkauskohdan reuna on aika terävä. Itse rutistelin sen littuun pihdeillä, ettei poikasen sormiin satu. Sitten päästiinkin istutushommiin. Lusikalla mullan laitto kuppiin onnistui hyvin. Toinen purkki, jota käytimme on tuollainen lasinen purnukka, jonka saa joko suuaukko pystyyn tai yläviistoon asetettua. Tuollaisia kioskin karkkipurnukoita oli ennenvanhaan.. muistan kun sieltä sai valkata irtokarkkeja. 
Purnukat laitoimme vatiin, jossa niitä on helppo sumutella. Laitoimme vielä pariksi päivää reijitetyn kelmun purkkien päälle nopeuttamaan itämistä.Tänään päästiinkin sitten jo koristeluhommiin. Meidän puolitoistavuotias viikari on hirvittävän innostunut askartelusta. Tohkeissaan asetteli tipuja ees taas.. laittoi välillä ne takaisin rasiaan ja välillä mätti koko kanafarmin ruohon sekaan.
Samalla äippä sai näperrellä omia koristuksiaan lasipurnukkaan.Tarkkaa duunii!Lopputulos! Eikös ookkin aika ihana! :) Laitoimme purkkeihin tuollaiset oksat koristeeksi ja ripustimme jostain jemmasta löytynen koristemunan oksaan. (Tätäkin irroitettiin ja ripustettiin noin 76 kertaa. Hyvää motorista harjoittelua, sanoo kasvattaja!)Mun tipujengi tykkää kökötellä oksalla ja ihmetellä ulkomaailman menoa. Kiinnitin tipuset kevyesti kuumaliimalla tuohon oksan.  Lisäsin purkkiin vielä ihan aidot kananmunankuoren puolikkaat ja laitoin sinne yhden untuvikon vielä arastelemaan ulkomaailmaan astumista. Poikasen aseelman tivut leikkivät ilmeisesti kukkulan kuningasta.. ainakin kova tohina tuolla purkissa käy. Saas nähdä, kuinka kova tohina käy myös purkin ympärillä.. rohkenin laittaa ruohon poikasen huoneen lipaston tasolle, että ilahduttaisi siellä tekijää itseäänkin... Vielä ei oo multa lennellyt, mutta onhan tässä aikaa.. ;) 

Kivaa pääsiäisen odotusta!! Nyt äkkiä ruohot kasvamaan jos ei vielä oo. :)


6 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Maaliman ihanempia rairuohoasetelmia! Ja tuo pieni askartelija <3 <3 <3 Hienot liinat myös, itekkös hän on virkannut? :D

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Hei, ihan mahtava tuo lasipurkki!

Korustamo kirjoitti...

Oi kuinka kivat<3

Niinu kirjoitti...

Ei ole omena pudonnut kauas puusta:) Suloinen askartelija!

Sanna kirjoitti...

Tosi hienot!

Taina kirjoitti...

Meillä jä rairuohon laittamiset, siemenet kyllä on ostettu.. tosi suloisia teillä! :)