torstai 26. helmikuuta 2015

DIY: CD -levyjen uusiokäyttö

Meille on vuosien saatossa kertynyt iso kasa CD-levyjä.. poltettuja versioita ja aitoja. Lahjoitin jo ison nipun pois vanhaa ysärinostalgiaa (vähän sydän verta itkien), koska meillä vaan tila yksinkertaisesti loppuu kesken.. Nyt yksi laatikko on tyhjennetty muuta käyttöä varten.. tärkeimpiä levyjä toki vielä säästimme ja niitä, joita kärsii automatkalla kuunnella. Ei-Koskaan-Kuunneltavat nostalgiapläjäykset sen sijaan saivat lähteä ja tiukan paikan tullen kuuntelemme teini-ajan ysäripopit joko youtubesta tai vaikka Matti Airaksisen hilpeää juontoa kuunnellen YleX-kanavan viikonloppuilloissa. (Vieläköhän Timanttista jyystöä tulee?) 

Nyt kuitenkin niihin pikku tuunailuihin. :)

Koska poltettuja epämääräisiä sekoituslevyjä jäi vielä kamala pinkka, aloin miettimään, että en nyt suoraan kaikkia roskiinkaan raaski heittää.. oon pyöritellyt päässäni ideoita CD koteloiden ja levyjen uusiokäyttöön. Myös Pinterest on saanut toimia inspiraatiopankkina.Päätin nyt päälystää parit levyt laatikosta löytyneillä skräppipapereilla ja muilla koristeilla.. aikas hauskat näistä tuli.Ystävältä sain tälläista ihanan rustiikkista ja vähän kimaltelevaa kukkapaperia.. Pelkkä paperointi tuntui tylsältä ja löysin tälläisen mietelauseen. Toisesta tuli sitten tämmöinen Steampunk henkinen (kai tuo sana meni oikein?).. Tuo kiva kellonrataspaperi oli 10x15cm kokoinen suunnilleen, joten oli hiukkasen liian pieni tuohon.. vähän sen huomaa tuosta ala- ja yläreunasta joita koitin jatkaa paperin paloilla. Nuo pari ratasta ja sydän on lisätty jälkikäteen. Ovat siis stanssattu ja kiinnitetty kohopaloilla. Tuo vähän kolmiulotteisuutta. :) 

Onko muut käyttäneet vanhoja CD:itä uusiksi mihinkään? Ideoita pliiis! 

5 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Meillä niitä on käytetty kasvimaalla linnunpelättiminä:) Muuta en ole vielä keksinyt,mutta palaan kyllä tänne vakoilemaan,jos jollain muulla on hyviä ideoita jakaa!
PS.Löysin kellarin kätköistä vanhoja c-kasetteja ja niiden kansista tulisi kyllä hieno taulu!

marika kirjoitti...

Tää on tosi kiva idea! Ihan pakko koklata joskus, hienot tuli :)

Nanette kirjoitti...

Voi että ku kivat!! Eipä ois itelle tullut ees mieleen noin hauska idea! Loistavaa kierrätystä :)

Unknown kirjoitti...

Kiitso kommenteista! :) Joo, pakkohan nuista oli jotain keksiä... ja kieltämättä tuli kivoja! Vieläköhän noita vois jatkojalostaa..

Terassille aattelin tehdäkin parit linnunpelättimet noista, kunhan ehtis räpeltää. :)

Unknown kirjoitti...

Kiitso kommenteista! :) Joo, pakkohan nuista oli jotain keksiä... ja kieltämättä tuli kivoja! Vieläköhän noita vois jatkojalostaa..

Terassille aattelin tehdäkin parit linnunpelättimet noista, kunhan ehtis räpeltää. :)