tiistai 23. heinäkuuta 2013

Ikuinen rakkauteni, tallipiha!

Vietin tuossa jo puolitoista viikkoa sitten yhden ihanan perjantain Tampereella pyörien. Hurautin bussilla "manseen" ja nappasin ekalta jätskikiskalta ihanan mansikkapehmiksen. (Ja tuolla kiskalla oli muuten isot pehmikset! <3 ).

Sitten käpsöttlin ihan rauhassa kohti Tallipihaa. Tuo on sellanen paikka, jossa mää tykkään käyä haahuilemassa kerta toisensa jälkeen.. 

Tuossa kyltin osoitteessa Tallipihasta kerrotaan näin: 

"Tallipiha - vanhan kaupungin tunnelmaa"

"  Poikkea puoteihin, viivähdä kahvilassa
Tervetuloa nauttimaan Tallipihan tunnelmasta Tampereelle, Finlaysonin alueelle.
Tallipihan historia juontaa juurensa 1800-luvulta, jolloin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti kauniin tallipihan hevosiaan ja niiden hoitajia varten.
Nykyisin alue on ympäri vuoden avoinna oleva retkikohde putiikkeineen, kahviloineen ja tapahtumineen.
Monipuolinen valikoima käsitöitä, sisustustuotteita, koruja ja suussa sulavia suklaita houkuttelee kiertämään talosta toiseen.
Tunnelmallinen kahvilamme tarjoaa itseleivottuja herkkuja vaativaankin makuun.
Tapahtumien yhteydessä voit matkata ajassa taaksepäin Tallipihan Vossikan kyydillä historiallisessa ympäristössä. Tapahtumasivuiltamme näet, koska hevosenen ja pikkuponi alueella. "


Ja alueella on myös kylttejä, joista saa lukea tarkemmin tuosta Historiasta:


Tallipiha on ihan Tampereen keskustan liepeillä, mutta jotenkin kuitenkin kaukana kaikesta.. rauhallinen, viihtyisä, ihana! 




Ja ne puodit. Pursuavat mitä ihanempia juttuja, joita on kiva käydä hiplaamassa... ja vähän ostelemassakin. Tosin tällä kertaa ostin vaan tähtikuvioista(!!!!) nauhaa paria eri väriä ja yhden jutun lahjalaatikkoon varalle, jos vaikka tulee kyläilykutsuja, ja tekee mieli viiä tuliaisia.. tai joku vaikka juhlistaa jotain.. 


Mutta käväistäämpä myymälässä:

Oviaukolla roikkuu jo kaikkee söpöä. Sori, ylivaloittunut kuva, jolle en jaksanut tehdä mitään.


Sisällä oli ihania myyriä, ihania käsityönä tehtyjä essuja, paitoja, pipoja, heijastimia, koristeita.. ties mitä. 


Ihania purnukoita ja söpöisiä neulottuja nallukoita


Pussukoita ja kassukoita niin monessa erilaisessa ja hauskassa kuosissa ja värissä. Näitä mä aina himoitsen! Eikai pussukoita voi olla liikaa? En kyllä ostanut yhtään, tällä kertaa.. ;) 

Sitten oli jotain... hmm... mitä ihmettä.. Lip Shit.. jaa-a.. liekkö hyvääkin ainetta?!?


Tuolla puodissa olis vaikka mitä ihanaa kuvattavaa -ja ostettavaa- ollut, mutta tässäpä muutama herkkupala. 

Pihaa eteenpäin:


Tämmösiäkin ihanuuksia yhessä mökissä myytiin. Nuo pikkukyltit oli hauskoilla teksteillä.. Ja avaimenperät... Esim. miltä kuulostaisi avain Narniaan? 


Aivan ihana hylly tehty heinäseipäistä!!


Sitten yks HERKULLINEN paikka esiteltävä vielä: Tallipihan Suklaapuoti..

Kauniisti pakattuja karkkeja. Oikeaa wanhan ajan henkeä. Kuva on huono, eikä näytä, kuinka herkullisilta nuo oikeesti näytti!!


Maistuis varmaan sullekin. Tais olla belgialaisia herkkuja nämä. Aika hauskoja!


Ja sitten on tuo kultasuklaan oma tiski. Arvokasta, käsintehtyä laatusuklaata. Kaupasta saa bulkkia toki huomattavasti halvemmalla, mutta nuo on oikeesti tosi herkkuja. Mun suosikki on tuo vaaleanvihree minttu-valkosuklaa! Ja mustikka-valkosuklaa, joka tuolla taitaa majailla siinä vieressä.. Aivan valtavan ihania ja täyteläisiä! Nam!


Jäin vielä ihastelemaan Tallipihan vossikkahevosta. Kuvaan ei aivan mahtunut tuo shetlanninponi, joka oli pienempien suosiossa. 


Ihan viimeseksi lähtiessä törmäsin vielä talliphan vahtikoiraan. Onneksi sillä oli vettä kupissa, ettei tarvinnu janoissaan olla. :)


Tuo tunnin kiertely tallipihalla on mulle ku pikkuruinen loma. :) Oon vähän hassu, mutta sen aika moni tietääki jo. Tallipihalla on myös kahvila, jossa on kiva käyä.. nyt en siellä piipahtanut, mutta miekkosen kanssa ollaan joskus käyty. Wanhan ajan henkeä sielläkin. 







4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ihan tyhmä paikka, kun ei ollut auki silloin, kun määkin oisin sinne menny. :/ Oisin halunnu.

Korustamo kirjoitti...

Kiitos vinkistä, näyttää käymisen arvoiseltaa paikalta:)

Majan Molla kirjoitti...

Ihanan näköinen paikka! Vahinko, että on aika kaukana.Täytyy muistaa, jos sinne päin piipahtaa.

Unknown kirjoitti...

Elina: Ei oo tyhmä paikka, sulla oli tyhmä aika. Mennään yhessä joku kerta.

Eila: Juu, kantsii kävästä. Mikään suurensuuri alue ei oo, mutta se on vaan nii symppis.

Majan Molla: Joo, kannattaa käydä, jos on Tampereen keskustan suunnalla käymässä. Tuohon on kyllä helppo käpsytellä ihan ydinkeskustasta. Lähellä on ihanaa punatiilistä Finlaysonin tehdasrakennusta joissa nykyään mm. museoita ja Finlaysonin tehtaanmyymälää jne..