tiistai 19. toukokuuta 2015

Kävinpä "omin päin" Lapualla. :D

Taas otsikoinnin aatelia.. mutta mikä olis parempi "Elämää suurempi matkailukohde, Lapua" vai kenties "Esittelyssä huikea Lapua"... Pienellä ironialla siis mennään... 

Olimme siis ihan parhaan tyypin, ystäväni Ellun  kanssa joskus vuosia sitten hekoteltu, että kun asutaan niin kaukana toisistamme, niin pitäis varmaan treffata puolimatkassa. Koska olemme pöhköjä, päätimme tämän toteuttaa pienellä viikonloppureissulla. :D Joo-o.. ehkä normaalit ihmiset valitsevat jonkin kauniin ja edustavan kaupungin, jossa menoa ja meininkiä riittää. Mutta koska molempien "rikoskumppaneiden" intresseissä oli lähinnä rentoutua, nukkua hyvin ja haahuilla läpi muutama museo ja näyttely sekä hyvin pienissä määrin shoppailla, niin kyllähän tuolla aika kului. Illalla oli mukava vaan olla ja höpöttää kaikkia mahdollisia kuulumisia hotellilla ja syödä (liikaa!!) herkkuja! Pienen budjetin reissuhan tuo oli, mutta kelpas oikein mainiosti ihmiselle, joka oli ekaa kertaa kaksi yötä erossa taaperostaan!!!  
Ylläolevat kuvat ovat Patalaukku -nimisen perheyrityksen tehtaanmyymälästä. Nuo ylemmän kuvan  Jenkkikassit oli hauskoja.. ennen en oikein tajunnut niitä ku näin kuvissa, vaa onhan nuo onyt söpösiä.. vaikka missä värissä. Sorruin ostamaan tuon yläkuvan pienen vaaleanpunaisen kassukan.. MINÄ JOKA EN EDES PIDÄ VAALEANPUNAISESTA.. Sekoittaneeko raskaus pään? 

Hinnat tuolla liikkeessä olivat hyvin kohuulliset kotimaisesta työstä. Hienoa, että Suomessa vielä tehdään. Patalaukun omistaja kertoi, että näitä kasseja myydään Tampereella mm. Kuopuksessa.. siellä on iso valikoima lasten söpöjä merkkivaatteita. Sisustusliike AnnaStiinassa oli monenmoista kaunista katseltavaa.. Kauniisti oli laitettu nuo Linumin tuotteet esille.. 

Sitten oli Lapuan kankureiden tehtaanmyymälä. Täällä me kuljettiin ympäriinsä tosi kauan. Joka puolella oli niin kauniita tekstiilejä ja olis tehnyt mieli kaikenlaista ostaa itselle ja varastoon.. Kuitenkaan mukaan ei lähtenyt kuormallista tavaraa.. (muistuttelin itseäni, millainen ähky meillä on jo edellisistä kaitaliinoista ja pyyhkeistä..) pari juttua kuitenkin. Tää liike oli kyllä mun suosikki. Tosi kauniisti aseteltu kaikki ja valikoima oli laaja. Ja aika paljon löytyi myös kakkoslaatua ja muuten vaan alennettuja tuotteita. Kaikki edellämainituista myymälöistä sijaitsivat Vanhan paukun alueella, jossa ennenmuinoin on sijainnut ase- ja ammustehdas, jonka jälkeen tilat ovat muunnettu kulttuurikeskukseksi. Sieltä löytyi oikein kaunis kirjasto, alueen historiasta kertovia museoita (Lapuan liike, asetehtaan aika) ja valokuvausmuseo. Tiloissa oli myös taidenäyttelyitä. Vuoden muotokuvaajaksi valitun  Vesa Tynin näyttely oli tuolla juuri nyt ja täytyy sanoa, että oli upeita kuvia!! Sellaista dramaattista ja rosoista ja samalla valtavan kaunista ja maalauksellista tyyliä. 
Muutama kuva museoista räpsästynä. Kuvailut jäi muuten aika vähille.. pikkupokkari unohtuu niin helposti käsilaukun pohjalle. :D 

Niin ja täytyy toki mainita Lapuan huikee yöelämä, johon emme osallistuneet. Lapuallahan olisi ollut siinä hotellin vieressä järjestettävät "oscarfestit" esiintyjinään Basic Element ja Scandinavian Hunksit... :D Molemmat viihdyttäjäryhmät yöpyivätkin samassa hotellissa (joo.. olihan se Lapuan ainoa hotelli, käsittääkseni) meidän kanssa. Että olis ollu komiat bileet ja ysärimusa raikasi!!! :D Arvatkaa, ketkä meni kiltisti nukkumaan ja posotti koko meininkien ohi komiasti! :) 


Oli oikein mukavaa ja nyt taas jaksaa tätä arkea ja joka yö viekkuun salaa hiipivää naperoa, jonka varpaat löytyvät välillä naaman päältä keskellä yötä. :) Kotimatkalla tajusin, kuinka hirmuisen kova ikävä onkaan ja mulla tuli kyyneleet silmiin ku näin oman pikkuisen naperon. Ei silti.. kyllä täällä on meinannu välillä  jo hermot paukahtaa, mutta sehän on vain elämää.. sitä tavallista, parasta, elämää. 

3 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Upeita kuoseja!

Elina kirjoitti...

Ootpa sää napsinut ihan hienoja kuvia!
Mulle jäi kyllä Lapuasta ihan hyvä fiilis, vireä pikkukaupunki. Kankureiden myymälässä kävis joskus ihan mielellään uuestaankin. Hyppäis vaikka junasta Lapualla ja jatkais seuraavalla matkaa, jos olis saanut siihen mennessä tarpeeksi pyörittyä liikkeessä. :D

Elisabete kirjoitti...

Tuo sisutusliike näyttää todella kivalta :)