torstai 13. maaliskuuta 2014

Tähtikilahus keittiössä ja jos jonkinlaista sisustuspohdintaa..Leikkelin liitutaulutarrasta tuommoisia mustia tähtösiä ja liimailin keittiön kaappien oviin. Minusta näyttävät aika kivoilta. Vähän rokkia noihin perinteisen näköisiin peilioviin. (miksihän noita kutsutaan peilioviksi, vaikkei niissä oo peiliä?) Kuvan perusteella nuo näyttäis olevan kyllä eri korkeudella.. onkohan ne.. tarvii tarkistaa. Kauheessa tekemisen tuskassa piti vaan läntätä ne äkkiä paikalleen. :)  Minusta kovin piristävät kyllä. Vai mitä tykkäätte? Noissahan on se hyvä puoli, että eivät jätä jälkeä ja helppo on irrotella. Vielä kun onnistuin löytämään tuota liitutaulutarraa toosi halvalla tiimarin loppuunmyynnistä, niin ei tullu kalliiksikaan tämmönen tähtikilahdus. :) Mä en uskaltais kuitenkaan lähtee maalaileen ovia liitutaulumaalilla, niinkuin joissain blogeissa on tehty. Hienolta ne kyllä näyttää mun silmään, mutta oon vähän nyhvösisustaja.  Toiselle puolellekkin länttäsin tähdet oviin. Ihan kaikkia ovia en kyllä oo keittiössä vielä tähdittäny.. katotaanpa, vieläkö innostun leikkeleen noita lisää. :) 


Tässä vielä kurkkaus nurkkaan. Siellä kituu kultaköynnös, jonka sain mooonta vuotta sitten hoitolapselta. Ööö.. ainaski viis vuotta oon saanu pidettyä sen hengissä, mutta viime aikoina se on näyttäny aina vaan huonommalta ja pudotellu lehtiä. Muutama viikko sitten, kun siskon poika oli meillä kattomassa pikkumiehen perään, mä otin ja vaihdoin tuohon mullan. Samalla rätkäsin koko köynnöksen ihan nysäksi ja tuikkasin vielä jonkun ravinnepuikon tuonne uuteen multaan. Joo, en oo mikään hortonomi, joten voi olla, että tapoin tuon lopullisesti.. Mutta ootan vielä sitkeesti siihen, että se heittää viimesenkin lehtensä veks, ja luovutan sitten. :) Mutta viis vuotta, eikö se oo jo ihan hyvin? 

Meillä on tuollakin joutunu tyhjentään alimman hyllyn. Poikanen kiipee tuotakin vasten polviseisontaan ja purkaa kaiken, mitä hyllyllä on. Nyt siellä on vaan yks peltipurkki, jota saa sitten kolistella. Ainoa vaan, että pelkään, että se kaataa tuon hyllyn pian ja oon yrittänytkin pojan pitää tuolta loitolla. Myös tuon Audio Pron radion johto kiinnostaa vähän liikaa. Arkh, meillä on niin paljon vaaranpaikkoja. Mutta nyt poikanen on kyllä pysynyt poissa tuolta. Konttausharjoitukset vie niin paljon aikaa, ettei ehdi purkamaan nurkkia. :) Tälle seinälle haluaisin tehdä jotain. Tuo on jotenkin tunkkainen.. aluks tykkäsin kyllä tollasesta eläväpintaisesta ruskeasta ja ihan hauskat on nuo tauluhyllytkin, mutta nyt tekis mieli vähän uudistaa.. mitäs väriä mä voisin tuonne laittaa? Ehdotuksia? 

Nyt pitää viipottaa poikaselle iltapuuron antoon. Huomenna mennään oikein hienosti ravintolaan syömään. Vähän juhlistetaan ystävän kirjoitusten loppumista.. hän päätti lukea itsensä ylioppilaaksi aikuislukiossa.. aika sissi. Eka työn ohella ja nyt vauvanhoidon oheella. Meidän pikkumiehellekin tulee ravintolaan siis pari pikkuneitiä kaveriksi. Saas nähdä, millanen härdelli saadaan aikaan. :) 

Viikonloppuna saatetaan saada myös vieraita. Pikkumiehen yksi kummitädeistä ja hänen poikaystävänsä saattavat tulla vierailulle. :) Myös normi vauvauinnit käydään pulahtamassa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!


6 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Joo, kivat tähtöset! Laita vaan kaikkiin oviin, ainakin yläkaappeihin, niin ovat samaa sarjaa.
Tuota ruskeaa seinää vois ehkä keventää ja piristää kans jollain sisustustarroilla, vaaleilla sellaisilla. Tai askartele sinne vaaleita tähtiä? Taikka siihenkin vois tehdä samanlaisen tiiliseinän kuin toisessa päässä keittiötä?
Sanon minä, joka en kyllä sisustuksesta älyä mitään.

Iida Emilia kirjoitti...

Heippa, ja kiva kun jätit blogiini viestiä niin löysin teillekkin visiitille :)

Kyllä vaan näyttää tosi samalta kotimme pohjat. Ihan kuin kotiin astelisi :) Kiva tyylikin sulla: rohkea, reipas ja kodikas! Tähdet näyttää tosi kivoilta. Ihana idea, ja tosiaan helppo poistaa jos alkaa kyllästyttää. Itse olen kans tähtiin aika ihastunut tällä hetkellä ;)

Onko tää viimeinen seinä myös keittiön puolella? Mähän laittaisin harmaahöyryissäni harmaata ;) mutta raikastaisko joku vaalea tuota seinää vähän? Esim. ne hyllyt valkoisina tms?

Mukavaa viikonloppua teille!

Niinu kirjoitti...

Kivalta näyttää tähdet - keventää jotenkin ilmettä!
Ja tuosta tiiliseinän pätkästä tykkään kanssa:)

Paula kirjoitti...

Hortonomi ilmottautuu! tosin minunkaan viherkasvini eivät aina niin kovin eläväisiä ole. Vuosien kituuttamisen jälkeen olen löytänyt valikoiman, joka meillä menestyy. Eli tuonenkielo, kliivia ja muorinkukat parhaiten. Kituvia kasveja ei kannata pitkään katsella, huonoa fengshuita ;) vaan hankkia uusi ja yrittää paremmalla onnella uudelleen. Kasvithan tarvii valoa, varsinkin talvella pitäisi olla suht lähellä ikkunoita, kesällä taas paahde saattaa haitata. Toinen ongelma on liika lämpö ja kolmanneksi ilman kuivuus (ja mahdollisesti myös kastelun unohtaminen tai liikakastelu).

Unknown kirjoitti...

Elina: Joo, jotain tarraa voisin tuonne seinälle laittaa.. mutta ehkä haluaisin maalata koko seinänkin.. Täytyy kattoo, mihin sitä ryhtyis. :)

Iida-Emilia: Kiitos kehuista. Mä oon vähän tällänen sisustusekoilija.. en osaa ajatellakaan sisustavani koko asuntoa vaan yhdellä tyylillä. Tykkänä kontrasteista.. ripaus maalaisromantiikkaa ja kaveriks pläjäys modernia mörkömustaa ja vielä vähän lofthenkistä tiiltä. :D
Harmaa vois olla kyllä aika kiva oikeestikin.. sellanen ihan vaaleen harmaa joku... ja sit siihen jotain.. hmmm

Niinu: minäki tykkään "tiiliseinästä".. enemmän tykkäisin vielä, jos olis oikeesti jotain sisustuskivitiiltä, mutta menee se noinki. :) Köyhän miehen tiiliseinä.

Paula: Joo, kyllä musta tuntuu, että tuo kultaköynnös on nyt menetetty. Tuossa on kyllä ikkuna lähellä, mutta välillä jää sälekaihtimet siitä pikkuikkunasta avaamatta. Enemmän kyllä epäilen, että tuon juuret oli mädäntyny.. sellasilta ne vähän vaikutti ku vaihdoin multaa.. mutta aattelin, että jos se ihmeparantuisi.

Millanenhan on tuonenkielo? Kuulostaa pelottavalta.

Paula kirjoitti...

tuota tuonenkielo nimeä aina mietiskelin, että miksi pitää noin pahaenteinen nimi antaa komaelle ja helpolle kasville. Sitten yli 10 vuoden kasvatuksen jälkeen se alkoi kukkia ja ymmärsin...