sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kukkakimpun jämät.

Kun poikanen sai nimensä, toi veljeni perhe meille kauniin kukkakimpun. 


Kimppu kesti kauniina kauan, mutta toki lakastui aikanaan ja taisi hetken tököttää maljakossa enemmän ja vähemmän hengettömänä. Nappasin tuon söpön nallukan pois kimpusta ja huomasin nuupahtaneiden lehtien seassa muratinoksan, joka vaan innokkaasti eli ja porskutti. Ajattelimpa sitten kokeilla,  josko tuo haluais elellä meillä... Tökkäsin oksan johonkin vanhaan vesilasiin ja kannoin tuohon ikkunan alla kököttävälle penkille. Muratti alkoi kasvattaa juuria ja taisi lasissa viettää melkoisen kauan aikaa... (nyt kun alan oikein laskeskelemaan, niin 3 kuukautta, kröhöm...) lopulta, kun olin vakuuttunut siitä, että tuo haluaa elellä meillä, istutin muratin ihan multaan asti. 


Nyt se on tuossa piristyksenä edelleen ikkunalla. Sopii tuohon sinkkiämpäriin kivasti. Ja nallekin on edelleen menossa mukana. ;) Muratti lienee jollain tapaa myrkyllinen kasvi, mutta kuinka myrkyllinen, siitä pitäis ottaa selvää.. Tietääkö kukaan? 

2 kommenttia:

Nanette kirjoitti...

Myrkyllisyydestä en tiedä,mutta sen tiedän,että muratti on ihana :) Hienosti sait sen kasvamaan ja viihtymään teillä! Itse en uskalla hankkia mitään kasveja kotiin,kun tapan ne alta aikayksikön :P :D

souliina kirjoitti...

Voi kuinka ihanaa kun muratti sitkeästi jatkaa kasvuaan:) Ihana muisto jäi kimpusta:)