tiistai 9. heinäkuuta 2013

Lempparimakuja

Ryystän tässä samalla tuopista. En kuitenkaan bissee tai sidukkaa... ;) Blenderissä sotkeutui iloisesti keskenään banaani, puolikas avokado ja pari desiä mustaherukoita. Lisäksi vettä ja chia-siemeniä. Ja tää on kyllä hyvää!

Mä olen vähän ryhristäytynyt ruokavalion saralla. Kaikenlaisia kokeiluja on tullut tehtyä.. toiset maistuu ihanalle.. toiset.... no.. ei niin ihanalle. Raakanamit on kivoja ja muutamaa kokeilua olen niissäkin viisaampi. Reseptejä en kai saa jakaa ainakaan Mea Salon raakanameista, koskapa tekijänoikeus..

Mutta nyt pitää hehkuttaa muutamaa tekelettä: 




Raakahillo  

200 g mansikkaa
100 g mustaherukkaa
90 g kuivattuja taateleita 
2 rkl vettä
2 rkl chiasiemeniä
Heitin mansikat ja mustaherukat pakasteesta pöydälle pariks tuntii ja vähän taisin lopulta mansikoita mikrossakin pyöräyttää. Taatelit hengaili vedessä myös likoamassa sen pari tuntia. 

Tämän jälkeen heitin marjat ja taatelit ja veden hillopurkkiin (johonki reilu puolilitraseen) ja jyrryyttelin sauvasekottimella kaikki ihanaksi mössöksi. Chiat sekaan ja pariks tuntii jääkaappiin.  Nuo chia-siemenet jähmettää tuon ihan perus hillomaiseksi ja makeuttakin oli aivan tarpeeksi, jopa skeptisesti mun kokeiluihin suhtautuvalle miekkoselle. Hilloa upposi ihan kohtuullinen määrä miekkosen pannukakkujen ja mun omien virityslättyjen päälle. 

Tuosta purkillisesta pikkusen meni kyllä valitettavasti roskiin, koskapa unohtui kaappiin. Tuollainen raakahillohan ei säily kuitenkaan kovin kauaa ja epäilytti viikon päästä jo sitä ruveta syömäänkään. Muistaessaan lopun olis voinu käyttää esim viilin päällä.


Muita mun lempparimakuja on tällä hetkellä:


-Pestokastikkeen, mozzarellajuuston ja aurinkokuivatun tomaatin kombinaatio. Se on ehkä parasta mitä tiiän. Eilen taas muistin sen ku heitin moista settiä torttutaikinalevyjen päälle kun oli vieraita tulossa.. sitten tyhmänä hullaannuin syömään niitä itsekin, vaikka tiedän että vehnä on hyihyi. Söin monta. Maha sanoo tööt! :( Ei hyvä. Tänään uusin tempauksen heittämällä uuniin paprikakupposia, johon heitin kombinaation. Kohta syön ne!!!


- Lime. Vesilasillisessa (tai mun tapauksessa käytän taas tuoppia) tai kalan päällä tai marinadeissa (esim mozzarellasta tulee ihanaa ku laittaa öljyä, puristaa limeä, mustapippuria rouheena, suolaa ja hunajaa ja mozzarellat sinne uimaan pariks tuntii). Lime on myös ihanaa raakanameissa ja kalan päällä. 
Lime ja tuoppi ja kanasalaatti. Nam.


-Mustaherukat: oon nyt oppinu syömään niitä sellasenaan. Ne on namnam. Maustamattoman jogurtin kanssa tai chia-sammakonkudun kanssa (chiaa ku sekottaa veteen ja antaa turvota, nii lopputulos näyttää sammakonkudulta...mutta on terveellistä ja mautonta ja tekee marjojen kanssa mielikuvan siitä, ku söis ihan perinteistä kiisseliä).


Pähkinät ja mantelit: Niitä on nyt menny hyvää kyytiä. Parhaimmat on pekaanipähkinät ja parapähkinät. Ja ne mantelit.. kunhan suuhuni ei eksy karvasmantelia.. joka on vielä myrkyllinenkin.. mutta mausta ei voi erehtyä.

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Onpa mukava, että hillo on maistunut teillekin! Säilytellä sitä ei tosiaan kannata vaan käyttää tuoreeltaan pois. Yleensä lykkään jämät smoothieen, jos ei muuta käyttöä ole.

Unknown kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! :) Ethän pahastunu, kun eilen näppäsin sun ohjees tänne? Oli vaan pakko hehkuttaa ku nii innossaan olin. :)

Sun blogi pursuilee kaikkee, mitä haluisin kokeilla!

Paula kirjoitti...

Enhän toki pahastunut, pikemminkin ilahduin. Ideat on tehty jaettaviksi :)