maanantai 9. joulukuuta 2013

Manducamatka tallipihalle ja lahjuksia mammoille

Viime viikonloppuna oltiin rennosti. Miekkonen oli vähän kipeänä, joten huilittiin koko perhe. Poikasenkin nenä inasen niiskutti ja mä podin vaan kipeitä hartioita! Lauantaina piti kuitenkin päästä vähän jonnekkin, ja teimme retken tallipihalle. Ihan vaan pikaisesti. Kyllä meillä mies  tietää, millä saa akan tyytyväiseksi.. mitään ei tartte edes ostaa, kunhan saa vaan tuolla haahuilla ja ihastella värejä, valoja, tunnelmaa...

Poikaselle tuo oli eka tallipiha-reissu ja tässä joulun alla siellä on aina käsityöläismarkkinat viikonloppuisin sekä tallissa seimen eläimet... tai pari lammasta ja pari aasia siellä oli. Lampaita tuo poikanen ei oikein osannut vielä tsuumailla, mutta aasien karsinan äärellä poika piti innostunutta öhinää. Ja ainakin eläinten haju tuli tutuksi.. ;)

Samalla harjoteltiin myös Manducan käyttöä.. aika vähän tullut tuolla kantorepulla kanneltua poikaa ulkosalla, mutta tuollapa tuo oli kyllä kätevä ja poika viihtyi.Tänään singahdin sitten taas meidän mammajengin kokoontumiseen. Oli taas mukava päästä vaihtamaan kuulumiset. Vietimmepä siinä vielä pienen muskarihetken. Onpa onni, että meidän köörissä on yks niin musikaalinen ja taitava tyyppi kun Outsa. Kyllä meidän kelpaa! Ei tartte poikasenkaan aina kuunnella äipän raakuntaa. (Vaikka Taiska on edelleen kova sana...) 

Tän päiväisen kokoontumisen emäntä oli pistänyt parastaan kauniissa kodissaan. (Kokoonnumme vuorotellen toistemme luona..)  Saatiin aivan älyttömän hyvää kasvissosekeittoa ja tooodella hyvää ja toodella makeaa jälkkäriä.. suklaakakkua, jossa vielä vaahtokarkkeja ja sulaa suklaata päällä. NAM!

Aamulla kääräisin pikkuiset joululahjat viemisiksi. Ja kaikille (äideille ja isille)  lumiukkosoppaa, kehotuksena lähteä retkelle lasten kanssa talven aikana.. vettä vaan termariin ja loput tuolta pussukasta. Oikea herkkukaakao!! 


Lahjojen päälle kietaisin silkkinauhaa ja hauskan piparkakkumuotin. Poikanen jäi leikkimatolle touhuamaan kun kiirehdin vaihtamaan makkariin vaatteitani. Olkkarista alkoi kuulua innostunutta ähinää ja rapinaa. Piti mennä kurkkaamaan, mitä poikanen touhuaa...siellähän se oli kääntynyt masulleen ja hivuttautunut muutaman sentin leikkimatolta eteenpäin, jotta yltäisi lattialla oleviin lahjapapereihin ja loppuun piparkakkumuottipakkauksesta.. (tuo on sellainen IKEAN pakkaus, jossa oli erilaisia eläinmuotteja useita.. niitä jäi vielä muutama...) Siellä se läpytteli onnellisena nuita mun tarvikkeita... :) 


Nyt kipaisen viettämään iltaa telkkarin ääreen katseleen Suomen kauneinta kotia. Nappaan poikasen syliini ja päästän miekkosen suihkuun. Huomista ootan kovasti. Pääsen vihdoin hierojalle.. jospas se sais vähän tätä kolotusta poies ja meikäläistä entistä ehommaksi. ;) 

2 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Mukavia puuhia teillä taas. :) Ihanaa tuo vauva-arki <3
Ja vitsi, noita muotteija pitää käydä hakemassa!
Mulla on kanssa niska-hartiat aivan romuna, tällä hetkellä on puoli yläselkää teippailtuna alkaen korvan takaa, fysioterapeutin toimesta.. ans nähdä auttaako tähän enää mikään vai pitääkö vaan räjäyttää pois! ;D Leppoisaa viikonlopun jatkoa sinne! :)

Unknown kirjoitti...

Taina: Mä ostin noita varmaan jo viime vuonna.. en tiiä, onko vielä samoja.. Mutta nyt vois hamstrailla joulun jälkeen jo ens vuodeks kaikkee..

Voi ei sun niska-hartioita... sulla on samaa vikaa sit ku mullakin. :( Mulla vetäsee tosi helposti kipeeks niskan ja sieltä kipu nousee päähän niin, että tulee ihan migreeniolo. Mulle laitettin joskus työterveydessä kineesioteippiä ja mulla se ihan yllättäen autto tosi hyvin! Mutta kaikillehan sekään ei kai toimi.

Tuo hieronta teki muuten tosi hyvää, mutta miehellä riehunut flunssa, joka tuntu jo ohittavan mut, pamahti täydellä teholla päällensä.. Ollaan sit sellasta rohinaa pikkusen kanssa pidetty, että voi moro!