tiistai 17. maaliskuuta 2015

Äitin ja pikkupojan humputtelupäivä. Vähän vinkkejä Tampereelle. :)

Isimies vietti viikonlopun ylä- ja alamäkiä kokien, eli laskettelun merkeissä. Minä ja poikanen siivosimme lauantai päivän ja sunnuntaina päätimme mekin keksiä jotain kivaa. Täällä Pirkanmaalla (ja muuallakin Suomessa) kun aurinko on hellinyt nyt elollisia olentoja, niin päätimme lähteä kurkkaamaan Tampereen kaupunkia. Aikeena meillä oli vaan suunnata Tallipihalle kurkkaamaan, olisko siellä vossikkahevonen tai poni paikalla ja muuten vaan pyöriä päämäärättömästi kaupungilla. Samaan bussiin sattui puolituttu äiti tyttärensä kanssa. He kehuivat olevansa menossa Rullaan. Koska meillä ei ollut aikatauluja, päätimme mekin mennä tutustumaan tuohon Lasten kulttuurikeskukseen. Meillä on ollut tarkoituksena tuolla käydä jo monet kerrat, mutta eipä vaan ole tullut mentyä. Tällä kertaa en olis muistanutkaan tai ainakaan osannut ajatella, että Rulla on sunnuntaina auki. 

Rulla löytyy Väinö linnan aukiolta, Ihan läheltä Plevnaa ja Siperian liikekeskusta. Tampereen ytimestä. Ja sisäänpääsy on ilmainen!Tällä hetkellä Rullassa oli menossa näyttely "Jakaranda jakkara ja päivänkakkara" ja joka puolella oli runoja ja loruja. Lueskelin niitä jonkin verran ääneen pojalle, mutta enimmäkseen vaan tutkimme erilaisia kivoja nurkkauksia. Tavalliset muovimukit olivat hirveen kivoja! :)Tutun näköinen lasten pussilakana (meillä on tuollainen) oli saanut kylkeensä pieniä aakkosriimejä. Nallen luo palattiin aina uudelleen. Tässsä meneillään puuron syöttäminen! Tuo jättinalle ihastutti meidän poitsua kovasti!


Vanhasta tehdaskäytöstä kieli taustaseinälle jätetyt -mitkäliepömpelit- olisko sähkökaappeja? Rullassa vietimme tunteroisen ja sitten suuntasimme Tallipihalle. Harmiksemme ponista tai hevosesta ei kuulunu hirnaustakaan. Nopeat poikkeamiset teimme käsityöläispuoteihin (Hasardihomma 1,5 vuotiaan hiukan nälkäisen pikkupojan kanssa) ja mukaan lähti jotain pientä.  Sitten menimme syömään höpölounaan Tallipihan (teeveestäkin tuttuun) mainioon kahvilaan. Valitsin oikein namit suolaiset piiraspalat ja poikanenkin vetäisi oman palansa suurella halulla. Samassa pöydässä istui vanha pariskunta, jotka kertoilivat juttuja omien lastensa nuoruuden ja lapsuuden toilailuista ja ihastelivat kovasti meidän pikkumiehen touhuja.  Kannattaa pysähtyä tuonne kahville, jos tykkää vanhan ajan miljööstä ja herkullisista leipomotuotteista. Tallipihan kahvilasta löytyy myös gluteenittomia suolaisia ja makeita yllättävän kivasti!! 

Tallipihalta viipotimme moikkaamaan Siskon tyttöäni kaupungille. Hän tuli mukaamme ja menimme Pikkukakkosen puistoon. Kaunis sää oli saanut lapsiperheet liikkeelle ja puisto oli ihan täynnä hulinaa ja vilinää. Poikanen ei olisi halunnut millään lähteä pois, vaikka uni painoi jo silmää. Päiväuniaika oli humpsahtanut ohi jo ajat sitten. Vaipanvaihtoon suuntasimme Koskikeskukseen. Koskikeskuksen kolmannessa kerroksessa on hyvät ja asialliset lastenhoitotilat. Löytyy imetysnurkka, pieni keittiö vesipisteineen ja mikroineen ja vessa jonne mahtuu vaunujen kanssa. Keittiönurkasta on isot ikkunat Angry Birds sisäleikkipuistoon, josta löytyy liukumäki ja jousikeinuja ja muuta pientä. 

Kun vessa-asiat oli saatu hoidettua päätimme vielä päättää kivan humputtelupäivämme Minetin jäätelökiskalle, joka sijaitsee Koskarin toisessa kerroksessa. Ai että, tuolla on kyllä sitten jäätelöissä valinnanvaraa ja on kyllä herkullisia makuja! Valkattiin kahden pallon kuppi. Toinen pallo oli valkosuklaan makuista jätskiä ja toinen mustaherukka- vaniljaa. Siinä me sit istuttiin vierekkäin ja hymyiltiin suupielt jäätelössä. Äiti ja poika! :)


P.S: Kuvat ovat räpsyjä kännykästä, joten laatu on vähän rakeinen. :(

1 kommentti:

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Kävin heti kurkkimassa minulle uutta blogia. :)