perjantai 26. kesäkuuta 2015

Räpsyjä poikasen kirppislöydöillä ja pikku värkkäilyillä sisustetusta huoneesta.

Tuossa yksi päivä räpsin vihdoin kuvia poikasen huoneesta. Tai ainakin niistä kohdista, mistä voi kuvata.. tuo huone on sellainen murheenkryyni, koska on toiminut ennen naperoa sellaisena työ- ja romuhuoneena. Edelleen meillä on ihan liikaa tavaraa ja ongelma, ettemme osaa luopua siitä. :( 

Koska tällä hetkellä asunnonvaihto isompaan (eiköhän me vielä mahduta tänne 83,5 neliömetriin) ei ole vaihtoehto, pitäis jotain hirweeen hirween hyviä säilytysratkaisuja putkahtaa ja pian! Yksi ongelma meillä on  Ikean 4x4 lokeroinen expedit -hylly. Mulla on tällä hetkellä siihen sellaine viha-rakkaussuhde. Tuo hyllykkö miellyttää mua toisaalta.. se on yksinkertainen mutta kivan veikeä. Kuitenkin se vie tuhottomasti tilaa ja muutamaa laatikkoa lukuunottamatta kaikki siinä on esillä.. ja värikkäät jutut tekee helpolla levottoman yleisnäkymän, varsinkin kun meillä tuppaa asiat olemaan aika sikinsokin. :( Hylly näkyy reunastaan ekassa kuvassa. Ennen se oli tuossa sängyn kohdalla, mutta siirrettiin se tuohon. En tiedä, oliko hyvä ratkaisu. Yks mikä mua ällöttää tossa on se, että keväällä aloin huomata, että se hylly tupsauttelee ilmaan jotain tympeitä liuotinkaasun hajuja satunnaisesti. Sellaisia epämääräisiä ja satunnaisia. Kauan mietin, mikä rotta meillä mätänee nurkissa. Välillä haju katoaa ja taas tulee. Epäilen, että tuo johtunee siitä, että tiiviisti lattiaa vasten oleva hylly reagoi lattialämmityksen kanssa. :( Mitkään myrkkykaasut ei kauheesti mua kiehtoisi lähellä naperon nukkumapaikkaa, joten jotain pitäis keksiä. 

Onko muilla Ikean kalusteet aiheuttaneet tuollaisia haittoja? Tai muut vastaavat lastulevy tai mdf- levyviritykset? 


Poikasen sänky löytyi käytettynä Tori.fi:stä muutamalla kympillä. Uusi patja siihen ostettiin ja se olikin moninkertaisesti kalliinpi kuin sänky. :D 

Titi-Nalle on rakkaista rakkain pehmohahmo. Tuolilla oleva isoäidinneliö-viltti on veljeni vaimon virkkaama. Saatiin se häälahjaksi. Nyt viltti on poikasella päiväunipeitteenä. Mukavan pehmoinen ja painava. 


Sängynpeitteeksi löytyi paikalliselta lastentarvikekirppikseltä kahdella eurolla Barbapapa -fleece! Hiukan kulahtanut, mutta aikas söpö. Poikanen haluaa aina illallakin Barbapapapeitonkin päälleen. :) 


Seinään ruuvailua odottaa tuunaamani naulakko. Tuo oikeesti tarttis saada seinään.. ei oo mitään paikkaa repulle ja kaikenmaailman pussukoille. Otin pohjoisen reissulta mukaan pari laudanpätkää ja koukut löysin sisustusliikkeestä alennuksella. Meinasin maalata pohjan vaan valkoiseksi, mutta päätinkin kokeilla sävyttää Helmi-kalustemaalia pienellä tipalla kangasväriä. :D Hyvin onnistu.. nyt on ihan hennosti mintunvihreä ja musta aika kiva. Tuolla nurkassa Ikean Malm-lipaston päällä (se ei haise!!) pököttää tuollainen elfan hyllyhässäkkä.. Se säilöö vähän mitä sattuu. Enimmäkseen poikasen pelejä, jotka myös lähes kaikki kirppislöytöjä. Tuolla hyllyttömien kannakkeiden päällä on mun lahjapapereita ja muuta sälää.. ei kauheen siististi.

Pinoccio marionettinukke on matkamuisto Prahasta miekkosen ja mun ekalta yhteiseltä ulkomaan matkalta. Huhhuh, on siitä jo aikaakin. Poikaselle oon tehnyt kyllä hyviä kirppislöytöjä. Choco -peli oli ihan uudenveroinen ja maksoi kirppiksellä 1e.

Haban Nagelspiel Poch-Poch (mitä lie tarkoittaa) laatikossa on siis korkkia oleva levy, pikkuruisia nauloja ja puisia eri muotoisia laattoja sekä pieni vasara, jolla laatoista saa tehtyä vaikka mitä kuvioita. Päiväkodeissa lapset ainakin tykkää tästä kovasti. Pulitin tuosta ruhtinaalliset kaksi euroa. 

Myyrä -palapelisalkussa on neljä palapeliä. Kohta vois alkaa harkita, jos avais yhden pelin ja kokeilisi tehdä. Meillä tuo napero tekee tällä hetkellä aika sujuvasti 9 palan muumipalapeilin ja kyläreissulla onnistui jo 12palan palapelikin pienellä sanallisella avustuksella. Kova into nuihin palapeleihin on kyllä. 

Työkoneaiheinen palapelilaatikko sisältää neljä eri jättipalapeliä.. jo ihan helppoja tuolle naperolle. 3-6 palan palapeleistä tulee noin 25x20cm kokoiset koneet. Viimeaikoina olemme riidelleet, saako pelejä jättää lattialle ja kävellä päältä. 

Jemmassa hyllyllä myös on laatikollinen huovutusvillaa, nuppipalapelejä ja muuta sälää. Ehkä vaatis vähän siivoilua. 
Nuo tähtikuvioiset hatturasiat mun oli ihan pakko saada. Ei ihan halpoja pahvilaatikoita, mutta niin söpöjä!!! Ja tähtikuvio nyt vaan on niin ihana, edelleen. Oli muodissa tai ei. Ostin keväällä uudet Eccon kengät ja kenkien laatikon päällystin tapetinjämillä. Laatikko itse on meidän makkarin tapettia ja kansi joku tapettimallipala, kun vasta mietimme, mitä tapettia meille tulisi makkariin. :) Laatikko säilöö poikasen tarroja, askartelukamoja ja muuta. Pajukorissa on jemmassa mun tekemiä onnittelukortteja. Tällä hetkellä korttejani on myynnissä myös Eveliinan talossa ja Vekaratori Fantissa.Seinälle on tulossa kokoelma kaikenlaisia hauskoja tauluja. Tällä hetkellä sinne on päätynyt vain kaksi.. :D 

Mikki-taulu on iso.. ainakin 30x45cm.. Maksoin tästä kirpparilla 3 euroa!

Bussikortti on Noshin kortteja (joita sain nipun kaupantekijäiseksi kun ostin paidan poikaselle)  ja ne on sujautettu vitriinikehyksiin.. kirpparilta taitavat olla nekin...Lopuksi kuva vielä poikasen huoneen ovesta. Naperon kanssa askartelimme joskus keväällä junan (äiti askarteli enimmäkseen ja poika valitsi värit ja liimaili renkaat haluamaansa järjestykseen). Junassa matkustaa poikaselle tärkeitä tyyppejä.. Tuota junaa katsellaan päivittäin ja jutellaan junamatkustajista. :) Pitäisi tehdä lisää vaunuja.. eilen saatiin just yhden kaverin tarrakuva! 

Tämmöisiä kuvatuksia. Loppuhuoneesta olis tullu kyllä niitä realisitisia kuvia.. ehkä vähän liiankin... :D Mennään nyt näillä pienillä yksityiskohdilla ja toivotaan, että joku sisustushaltijakummi tulis tuonne ja laittas lopunkin huoneen kuosiin. :D Kyllä mun mielestä lastenhuoneessa saa olla väriä ja kaikenlaista hilipantilippaa, mutta liika on liikaa. 

Nyt poikanen aamupesuille (pikkukakkosen ohjelmisto loppui jo hetki sitten) ja puistoilemaan kaverin kanssa! 

1 kommentti:

*K kirjoitti...

Meillä on kuopuksen sekä keskimmäisen huoneessa expedit-hyllyköt, eikä ne kummatkaan kyllä mun nenään oo haiskahtaneet. Mulla kyllä aika tarkka nenä on. Toisessa huoneessa on myös lattialämmitys. Jos haluat tavarat piiloon, niin hanki lisää kauniita koreja, ne vetää kamalasti kaikkea tavaraa! Meidän lastenhuoneiden sisustuksesta ei kyllä paljon kärsi puhua, ne on ihan rempallaan. Mutta ehkä joskus taas on inspiraatiota niitäkin laitella kuntoon. Enimmäkseen niissä on niin paha siivo, että sama vaikka kuinka ois hienosti sisustettu. :D Kivalta näyttä poikasen oma nurkkaus. :)