perjantai 8. heinäkuuta 2016

Jaa että mitäkö kuuluu? Kilometripostaus kevään ja kesän kuulumisista.Se on tämä härdelli.. aikaa bloggaamiselle on ollut nihkeästi, eikä oo jaksanut edes järjestää aikaa.. jotenkin tahmeata. Välillä olen kovasti kaivannut kirjoitteluterapiaa ja välillä taas suunitellut sulkevani tämän blogin yleisöltä.. En tiiä. 
Nyt kuitenkin oon pitkän tauon jälkeen lueskellut blogikirjoituksia mun suosikkiblogeista (tuossa laidassa on kivoja linkkejä) ja hirveesti kuumottais kirjottaa. Ideoitakin on matkan varrella tullut mieleen ja unohtunut. Nyt kuitenkin tällainen kuulumisten päivitys.. katsotaan seuraako tästä vielä uusi innostuminen..
Kuvat ovat kännykkäräpsyjä ja huonosti muokattuja..


Heti kun kevätsäät salli, rynnättiin terassille välipalalle. Lämmin kaakao, leipä ja bileet Fröbelin palikoiden tahdissa oli poikasen mielestä ihan huippukivaa! 


Tipukin pääsi hiekkalaatikolle keväällä nakottaan... Nyt hän kyllä laittelee jo sujuvasti kiviä suuhun ja nakkelee hiekkaa päälleen. 


Poikasen puoli vuotta kestänyt kerhotaival päättyi. Kerhon retki suuntautui Kiviniityn kotieläinpuistoon, joka onkin mainio retkeilypaikka tuollaisille pikku-ihmisille ja meille isommillekin. Eläimet vaan on aina niin hellyyttäviä ja hauskoja seurattavia! Kerhon henkilökunta ja lapset esittivät tuolla pari laululeikkiä ja jokainen kerholainen sai Kerhodiplomin, jossa oli jokaista kuvaava "arvonimi". Meidän poikasen Diplomissa luki "kitaramies", eikä syyttä suotta. Ensimmäiset kerrat Tammikuun alussa oli hankala jäädä kerhoon, mutta sitten tapahtui jotain: Erittäin musikaalinen kerhon lastentarhanopettaja, Sami, oli vienyt lapset musiikkihuoneeseen ja siellä poikanen oli saanut soittaa jopa kahta kitaraa! Sen jälkeen kerhoon jäänti ei ollut enää kertaakaan vaikeaa.. aina toiveissa oli kitaransoitto. :D

 Kaks vuotta sitten kirjottelinkin Kiviniitystä, voi kun poikanen on pieni siellä! Klik Viime kesänäkin käytiin. Ja varmasti viimeistään ensi kesänä mennään taas.


Meidän omenapuu kukki ihanasti. Vaikka tuo viime keväänä istutettu puu on runko ja muutama oksa vasta, niin kyllä nuo kukat sai vaan hymyn huulille. Ihania! Kesäkuun alussa reissasimme Pohjois-Pohjanmaalle käymään ystävillä ja sukulaisilla. Matkalla pysähdyttiin kahville ja välipalalle Kahvila Karhunpesän kohdalla Saarijärvellä. Aika hieno kalalaituri tuolla järvellä. Muutenkin kaunis luonto ja ihan kiva pysähdyspaikka.. päätettiin vältellä tuolla reissulla ABC asemia menomatkalla. Eka etappimme oli Raahessa asuvat ystävät ja neitokaisen kummit. Siellä poikanen pääsi kalastamaan...


Ja makkaranpaistoon.Oulussakin piipahdettiin. Kivoja nuo Torinrannan aitat.. harmi kun tuo kofeiini Komppania oli just kiinni. Merenrannassa..Harvoin ostan mitään matkamuistoja, mutta nyt oli pakko! 

Oulusta hurautettiin kylään ystäville.. tulipas istuttua pitkästä aikaa kunnolla iltaa ja saunottua ulkosaunassa. Jännät, itsestään täyttyvät skumppalasitkin siellä oli!!  Lapsillakin oli kivaa kun oli leikkiseuraa ja letkee meininki. Lopulta päädyttiin mun vanhemmille. Juhlittiin äidin 70-vuotis syntymäpäiviä siinä lähisuvun kesken ja poikanen pääsi vaarin kanssa vähän puutyöhommiinkin.. Muutama päivä siinä vierähti ja kävästiin veljen perheellä kyläilemässä. Lopulta auton nokka kuitenkin suunnattiin kotia kohti, koska miekkosen viikon loma alkoi lähetä loppuaan. 

Yläkuvan olkinaiset ovat äipän ja isän käsialaa. Aika hienoja juttuja he tekee luonnon materiaaleista.. Tampereella on puistoiltu. Poikanen on saanut hurjasti rohkeutta mennä kiipeilytelineisiin ja kaikenlaisiin leikkipuistohärveleihin.Lattemamman kahviseurakin oli mitä parasta.. ;) 
Kesälukemistakin on ostettu. Ihan loistokirja! Hienoa huumoria ja sitten niitä vakavempiakin kohtia. Laittaa se tämäkin välillä mietityttään ja välillä melkein tikahtumaan!Hei, ja mä karkasin muutamaks tunniks ystävän kanssa "omille teilleni".. kivaa kun tuo pienempi pallerokin on jo sellanen, ettei tarvi äippää koko ajan. Olipa se kiva käydä syömässä ja skumpalla ja höpötellä niitä näitä. 

Osa kuvista on jo ehkä jollekin tutunoloisia. Instassa näitä oon julkassu.. Sinne kannattaa mutenkin kurkata,  jos haluaa kuulumisiamme kyttäillä löydyn sieltä marionellan_kotona nimimerkin takaa. 

Lisää kesän kuulumisia koitan kirjoitella ja pari pientä näperrysjuttuakin. Ehkä tää ei oo vielä sitten tässä tää bloggaus... vai miten lie... 


Ei kommentteja: