perjantai 10. toukokuuta 2013

Takapihalla mönkijä

Noniin. Taas se on alkanut. Kesäkukkien tappokausi. ;) Ekat orvokit ja krysanteemit istutettu (kun OIKEASTI puutarhasta tietävä ystäväkin oli niin tehnyt.)

Ja pihan perällä, pensasaidan ja naapuritalon varjossa oleva kukkapenkki on myllätty jo viimesyksynä ja sieltä täältä keräillyt kivet ovat olleet talven yli kasassa penkin vieressä. Eilisen haahuilu- ja kivienkeruureissun tuloksena vähän jo möngin tuolla meiän takapihalla ja rakentelin tuonne kivistä jotain... katotaanpa mitä tulee..

Tuohon kenkään aattelin istuttaa jotain... en tiiä vielä mitä. Ja kiviä tarttis lisää... jeejee..Mullehan ystävä lupasi tehdä puutarhasuunnitelmanki, mutta olin sillon jo nii hätänen, että ehdin kaivaa nurmikkoon monta monttua... kaikki vähän fiiliksellä.. Tän "puutarhan" hoidon kanssa mää oon vähän tämmönen.. millonka pitää käydä ajelemassa ympäri maakuntaa etsien sopivia kiviä.. (miekkonen diggaa erityisesti tästä harrastuksestani ja tavasta bongata auton ikkunasta "hyvännäköisiä kiviä") ja millon pitää just nyt käydä kattoon jotain kukanreppanoita tuonne takapihalle. :D Mitään kauheen suunnitelmallista en kai osaa tehä... mutta onpa tuo kelevannu noinki.

                             

Kivaa oli tänä keväänä kattoo, ku viime syksynä laiminlyödyistä penkeistä alko tunkee ylös jotain muutaki ku rikkaruohoja.. :) Edellisvuotisia kultasahrameita ja posliinihyasintteja sieltä tuli. Idän unikot näyttäs kans olevan hengissä (niitä on kai vaikee tappaa) ja jotain patjarikkoakohan tuo on tuo matala.. jotain maanpeitekasvin tyyppistä..

Ja jihuu!! Meidän kaksi vadelmapensastamme ovat myös hengissä. :) Eli saamme kesällä napostella muutaman herkun omalta pihalta. :)


Tuo istutuslaatikko pitäis tyhjentää (tyhjennys käynnissä, kuten kuvasta näkee) ja öljytä ulkopuoleta.. on tuommonen harmaahapsi. Sinne sitten on mukava laittaa yrttejä ja unohtaa ne sinne. Toisinsanoen muistaa aina masu täynnä ruokaa, että olis voinut ottaa tuolta takapihalta niitä mausteitaki.. :) Tosin haaveissa olis kuivattaa ite omat yrtit ens talven yrttisuolaan. :) 


Ja tuolla on niitä yrttien alkuja tulossa. Vähän myöhässä pistin, mutta onneks tuo ZenGrow kasvattaa ne alut nopeesti. Siellä on chiliä, tomaattia, basilikaa, rucolaa, salaattia, persiljaa, ruohosipulia ja rosmariinia.
Jotkut itää, jotkut ei.. jotain vanhoja pussinpohjia tuonne tökkäsin.. Katotaanpa.. voihan sinne istutuslaatikkoon sitten lykätä jotain valmiita yrttitaimia, jos onnistuu nuo tappaan ennen ku saa ne maahan. Ja lopuks kuva hempsakoista kukkasista. Joo.. ne on vaaleenpunasia.. en tiiä, mikä muhun on menny... hormonit sekottanu pään. Ruukku on sentään harmaa. Enkä tosiaankaan jaksanu stailata tuota takanäkymää... :D

2 kommenttia:

Majan Molla kirjoitti...

Paljon olet touhunnut. Minäkin luotan siihen, että taimimyymälä myy, jos omat kasvatukset epäonnistuu. Mukavaa viikonloppua!

Unknown kirjoitti...

Juu. Välillä sitä innostuu touhuilemaan... sitten se taas jää, ku innostuu jostain muusta.. ;)

Kiitos kommentistasi ja hauskaa viikonloppua!