lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannusta ja Karppileipä kukkakaalesta jne

Mulla on monta viikkoo ollu ihan inspis poissa koneella istumiselta. Kahden viikon aikana oon käyny varmaan kerran lueskelemassa toisten blogeja ja tälle en oo jaksanu kauheen montaa ajatusta uhrata. Mutta näillä mennään.. eihän tän pidä ollakaan pakkopullaa, vaan kirjotan sitten ku tuntuu siltä. Nyt tuntuu taas. 

Se on keskikesän juhlaa nyt.. tosin meillä vähemmän  juhlavissa merkeissä. Itse onnistuin hankkimaan jostain tuossa viikolla sellaisen flunssan, että vei kyllä ihan totaalisesti mehut. Eilen (JUHANNUSAATTONA!!!) menin nukkumaan yhdeksän jälkeen illalla. Vähän sen jälkeen kun sain poikasen nukkumaan kaaduin itsekin petiin ihan puolikuolleena. Onneksi uni ja lepo teki tehtävänsä ja nyt olo on monta kertaa freesimpi. :) Terveen kirjoissa en silti vielä ole, mutta tääkin on jo jotain. Meillä jäi sitten juhannukset aika heikolle juhlimiselle.  


Ainoa, mitä jaksoimme tehdä (mieskin vähän valitteli kurkkua ja oloaan) poikasen huoltamisen lisäksi oli joku meille uus ruoka. Päätimme kokeilla tehdä Pulled porkia eli kotoisammin Nyhtöpossua. Tulihan siitä ihan hyvää, ylikypsästä kasslerista. Monessa ohjeessa tuota suositeltiin hampurilaissämpylän tai pitaleivän väliin. Miekkosella oli jotain vaaleaa leipää ja mun nyhtis raikkaan salaatin kanssa tarjoiltiin jostain karppausohjeiden seasta löytyneellä "Pizzapohjan/tortillalätyn" ohjeella.

Kuvassa tuo näyttää valitettavan kököltä, mutta voin vannoa että maku oli hyvä.

Tässä vielä mulle muistiin/ muille vinkiksi tuon leipäsen ohje.. tai ainakin niin ku mä sen tein.. alkuperäiset määrät aineita oli jotain muuta.. :D

Karppi pizzapohja/ tortillalettu/ leipä


-5 dl kukkakaalia raastettuna pieneksi muruksi

-5 dl juustoraastetta (mulla oli tylsästi edamia, vois olla variaatiokokeiluiden paikka)

-2 tl psylliumjauhetta-

2 kananmunaa


Nuo sekaisin kaikki.. tulee aika jähmee "taikina" mutta juustohan tuolla sulaa sitten uunissa. Sain tuosta tehtyä 4 hiukan tortillalättyä pienempää ja paksumpaa leipästä.. pysyvät ihan kivasti kasassa rullatessakin. Ja maku oli parempi kun uskoin. Jee!

Juhannus jatkuu yhtä juhannuksettomissa merkeissä edelleen. Normihommia. Mutta kyllä tuota ehtii ens vuonnaki juhannustella. :) 


Tämän törkynaamaisen merimiehen myötä toivottelen kuitenkin kaikille muille ihanaa keskikesän juhlaa. Kylmistä säistä huolimatta.. 

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ihana tähtipipopoika!
Meillä juhannus meni kanssa keskittyen olennaiseen eli olemiseen, kun pojalla oli kolme päivää yli 39 kuumetta.
Paranemisia!

Unknown kirjoitti...

Joo.. aika monella tuntuu olleen jonkinlaista tautia liikkeellä. Meille ei kuume tainnut löytää (en kyllä mitannu ku kerran), mutta muuten olo oli ihan ku jyrän alle jäänyt..