torstai 16. huhtikuuta 2015

Itsetehtyä levitettä, uusi leikkuulauta ja eka RM ostokseni.

Innostuinpa toissapäivänä hääräämään keittiössä kaikenlaista pientä. Lihapullia pyöräytin kahdella eri maulla ja niitä riitti tällä kertaa pakkaseenkin asti! Eipähän aina oo pulassa kun on laiskempi (tai kiireisempi) keittiöpäivä! :) 

 

Ennen lihapullashowhon ryhtymistäni ehdin poikasen kanssa tehdä nopsasti herkullista näkkäriä, jota en edes muistanut kuvata, koska se katosi aika nopsaan mun ja poikasen suuhun.. :) Sen sijaan tekovaiheesta ehdin räppästä yhden kuvan. Minähän lähinnä toimin mittamiehenä ja pikkujäbä hoiti homman kotiin. :)  Inspiraation sain tätä tehdä ihanasta Kolmen tähden koti -blogista, josta löytyy uteliaille ohje. Itse käytin maissijauhojen sijasta gluteenittomia kaurajauhoja ja siemeniäkin laitoin, mitä oli. 



Siemennäkkärin lisäksi samaisesta kolmen tähden koti -blogista bongasin joskus itsetehdyn levitteen ohjeen. Oon itseasiassa ennenkin väsäillyt joskus tällaista, ja päätinpä nyt taas kunnostautua.. Tällä saa vähän piristystä tylsään leivänpäällis -ingmariiniin, jota meillä käytetään. Mihinkään lisäaine-margariiniin ei oo koskettu vuosiin. 

Mä vähän tsekkailin ohjeita sieltä ja täältä ja päädyin tämmöseen viritykseen:

200g voita hetkeks notkistuun pöydälle
1,5 dl Extraneitsyt oliiviöljyä
n. 1dl vettä
ripsaus suolaa
Ruohosipulisilppua



Samalla pääsen esitteleen hienoo uutta leikkuulautaa. :) Saatiin tää lahjaks meidän iskältä pääsiäisreissulla. On isän itse tekemä. Nyt oon tykänny pitää tuota leikkuulautaa koko ajan näkyvillä.. hakkaa aika kuusnolla kaikki muovihärpäkkeet!



Toinen uus ihanuus on tuollainen Riviera Maisonin keraaminen rasia, johon kuuluu napakka, tiivis kansi! Oon itseasiassa pyrkinyt nyt välttämään minkään roinan ostamista meille, koska tavaraa on jo nytkin liikaa, mutta tämä vaan oli niin söpönen ja Eveliinan talossa kierrellessä tuo vaan huusi mulle. Ja siellä sainkin idean, että tuohon olis ihana tehdä levitteitä ja muuta pientä, vaikkapa dippiä. :) 

Mulla on ennestään saman tyylisiä Luminarcin lasisia rasioita, joita käytän eväiden kuskailuun. En oo mitenkään erityisen ihastunut muoviin materiaalina.. varsinkaan, jos se joutuu kosketuksiin kuuman kanssa. Siks noi lasiset rasiat on ihan pop! Ja niissä voi vaikka paistaa ruokaa ja läntätä vaan kannen kiinni, kun ruoka on jäähtynyt ja heittää pakkaseen. :) Kansi on toki muovia, mutta pienempi paha sekin. :) 



Mutta takaisin siihen levitteeseen. Heitin siis blenderiin ekaks voin ja öljyn ja surruuttelin sekaisin. Sitten lisäsin veden ja ruohosipulin ja ripauksen suolaa. Jälleen surrurrur. Vähän joutui välillä tuota sörkkimään lusikalla, että meni hyvin sekaisin. 

Poikanen seurasi touhujani tarkkaan ja huusi seoksen valmistuttua "NAMNAMNAM" ja kipaisi istumaan tuoliinsa. Hän kun on tottunut siihen, että blenderillä väsäillään useimmiten smoothieta.. :) Yritä siinä nyt vajaa kaksivuotiaalle selittää, että ei kun tää on siis VOITA. Tyyppi vaan totee "Voita, namnamnam" ja alkaa kiljumaan, kun tajuu, että julma äitee heittääkin kaikki herkut vaan jääkaappiin. :) 



 Voita. NAMNAMNAM! :) 

Tätä onkin sitten laitettu leivän päälle ahkerasti. Ja on hyvää! Tätähän voi tosiaan muunnella erilaisilla yrteillä, valkosipulilla, mausteilla... 



2 kommenttia:

Korustamo kirjoitti...

Nam<3
Siemennäkkäri on mullakin tehtynä jo ties monettako kertaa. Siihen jää koukkuun:)

Unknown kirjoitti...

Eila: On kyllä nam, tosiaan! :) Munkin pitäis tehdä varmaan jo heti perään uus satsi. :)