keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pääsiäisaskarteluja ja muita turinoita.

Vielä ehtii askarrella pääsiäiseksi. Nämä muutamat jutut tehtiin poikasen kanssa/ äiti teki jo joskus viikko sitten, mutta en saanut tänne postailtua. On aikamoista hässäkkää ollut. Vähän uusia tuulia puhaltelee suunnasta jos toisestakin, joten kaikkien juttujen setvimisessä on mennyt tovi jos toinenkin. Lisäksi valmistaudutaan Pirkan opiston Teatteriryhmän kanssa kuun lopulla koittavaan ensi-iltaan ja kova tekstien pänttääminen ja hahmojen luominen täällä on meneillään. Treenejä on nyt tihenevään tahtiin ja kohta tässä alkaa tulla kiire saada esitys (saati esityspaikka) valmiiksi. Jänskää siis piisaa. Muista tuulista sitten myöhemmin. :) 

Kaiken keskiössä kuitenkin on tämä oma rakas perhe ja tuo touhupussi pitää äipän aika kiireisenä. Nyt pääsiäisen lähellä onkin mun postaukset ollu aika lapsipainotteisia kun ollaan askarreltu ja nyhverretty jätkän kanssa. Kyllä tänne kuulkaas vielä muutakin kirjoittelen.. että älkääs karatko mihinkään.. ;) 
Tässäpä  siis vielä vähän askartelupaskarteluja. Tämmöiset pääsiäismunat tekasin askartelulmalleiksi paikalliselle lastentarvikekirppikselle, Vekaratori fanttiin. Sain sieltä siis kokeiltavaksi marmorointivärejä ja muutaman muovisen munan. 
Fantissa on siis hyväkuntoisten lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden lisäksi myynnissä myös jonkin verran askartelutarvikkeita. Tämän munan koristelin oranssilla ja vihreällä marmorointivärillä. Väriä pudotetaan pari tippaa huoneenlämpöiseen veteen (laita vettä esim Turkkijugurtti-ämpäriin ja anna sen seisoa siinä pari tuntia, silloin on varmasti oikean lämpöistä). Tee puutikulla jonkinlaisia koukeroita ja kuvioita väriin ja dippaa muna/muu koriste siihen välittömästi. 

Itse laittelin tuohon vielä vähän koristeita kimalteella ja liimailin nappeja. :)Toisen munan tein samalla tekniikalla, mutta kokeilin kynsilakalla marmorointia. Mulla ei noita kynsilakkoja paljoa oo, joten värivalikoima oli aika heikko. Ihan hauska tästä kuitenkin tuli. 

Liimasin pari netistä printattua pääsiäispupua munan kylkeen ohuella liima-vesi seoksella ja tökkäsin vielä tuolta munan läpi juuttinarun jonka somistin silkkinauharusetilla ja muovitimantilla. Tässä vielä mun ja poikasen yhteistyönä tehdyt virpojien pussukat. Nyt kun ajattelin panostaa tänä vuonna, niin virpojia kävikin vaan pari. Lisäksi ovella kilkutteli just puolilta päivin jokin noitajoukko, mutta meillä oli tilanne päällä, kun oltiin just alkamassa syömään. Jätin avaamatta ja sen jälkeen ei enää iltapäivällä valitettavasti kukaan käynytkään. :( Minusta nuo somat pikkunoidat on aika ihania, mutta liekö vähän kynnys tulla tänne rivitalojen pihalle virpomaan. 

Meidän poikasta ei vielä virpomaan viety, mutta ehkäpä ensi vuonna. :) Kovin sekin oli onnessaan ovella kilkuttaneista pikkuisista Trulleista ja otti reippaasti vitsan vastaan ja vei korissa pussukat Trulleille valittavaksi. 

Pussiin siis pakkasimme lakupötkön ja pari linnunmunakarkkia. Netistä printtailin minikoossa pääsiäisaiheisia värityskuvia ja jemmakätköstä pienet tarra-arkitkin sujautimme pussukkaan. Koristelut pusseihin tehtiin naperon kanssa. Minä leikkasin ja poikanen liimasi ja piirsi. Vähän tällä kertaa äiti avusti että saatiin silmät suunilleen paikalleen. :) 

No miten kävi pusseille.. no joku nimeltämainitsematon äiti-ihminen joutui ehkä uhrautuun ja syömään jäljelle jääneet lakut poikasen päiväuniakaan.. :DD Hups!!!!


Hauskaa pääsiäistä kaikille! Varmaan tässä jotain hiljaiseloa vietän viikonlopun ylitse. Sen verran tuntuu olevan tätä touhua ja tohinaa nyt. 
4 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Voi vitsi kuinka kivoja pussukoita virpojille olette tehneet, varmasti ovat pienet trullit olleet mielissään!
Muutenkin kivoja puuhia!
Vinkkaappa kun tuo teatteri alkaa pyöriä, jos vaikka ehtisi piipahtaa katsomassa! :)

marika kirjoitti...

No huh, ahkera oot ollut kaiken hälinän keskellä ja askarrellut noin ihanat munatkin! Mä en panostanut yhtään koko pääsiäiseen, kun vietettiin hotellissa pojan lätkäturnauksessa se tänäkin vuonna. Niin meni ohi virpomiset ja kokot sun muut :)

Unknown kirjoitti...

Taina: Voi kun olis niitä trulleja käynytkin enemmän. :/ No, säästin jäljelle jääneet pussukat (ilman namuja) ens vuoteen. Sit on parempi käydä pikkunoitia, ettei mun taas tarvi uhrautuu syömään karkkeja pussista.. :DD

Marika: En mä nyt voi kehuu panostaneeni mitenkään erityisesti.. Nuo parit jutut tehtiin ja kämppä oli ku pommin alta ku lähettiin pohjoista kohti pääsiäiseksi. :)

Unknown kirjoitti...

Oho.. Ja Tainalle vielä, että esitykset tulee oleeen Nokialla Lauttalan vanhalla koululla 29.4 klo 19, 3.5 klo 15, 5.5. klo 19 ja 6.5. klo 19. :)