maanantai 26. marraskuuta 2012

Kuumaliimapistoolisankarin pistaasikukat.


Tilaan ystäväni kautta luomupiiristä muutaman kerran vuodessa suuren määrän kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja muita herkkuja. Aina pistaasipähkinöitä mutustaessani mietin, mitä kuorista vois tehdä. Ainoo mikä mulle on tullu tähän mennessä mieleen, että miltähän nuo kuulostas marakassissa tai jossain sadeputken sisällä. No olipa taas yks ilta, kun pohdin samaista asiaa ja kesken lauseen singahdin tietsikalle. Jospa Google auttais. Auttoihan se. Löysin ihanan blogin (Villa tölli) jonka viimevuotisessa joulukalenterissa oli aivan upea DIY-ohje! Kas näin. Eikus sitten pähkinänkuoret likoomaan ja kuumaliimapistooli kuumaksi.


Eli ohje on tämmönen. Leikkele jostain pahvipakkauksista muutama pyöreä läpyskä pohjiksi.

Pursota kuumaliimaa pylpyrän keskelle ja liimaa siihen ensin muutama pähkinänkuori ihan pystyyn.

Liimaile kuoria kehämäisesti keskeltä ulos päin. Samalla asettele aina ulommalle kehälle tulevat kuoret hieman enemmän ja enemmän selälleen.

Voila. Heleppoa ku heinänteko. En olis uskonu, että tuleepi nuin nättejä.


Koska väri on jokseenkin orgaaninen, niin vähän spraymaalia pintaan, mikäli tykkääpi valkosemmasta. Valkosempi ja vähemmän valkosempi versio. Eikookki ihania!?!

 
Tässä samalla mää voin kehua myös ihanaa blogivoittoa, jota en oo vielä kehunu missään. Eli voitin hurjan kauan aikaa sitten Hyvää ja Kaunista- blogista arvontapalkinnon. Ja kattokaa kuinka ihana pilkullinen liina. Hih, eiku ei se oo oikeasti liina, vaan se on koristetyynyn päälinen. Mutta koska tietäen, kenen luota liina on lähtenyt postissa mulle, niin asioilla on taipumusta haluta olla jotain muuta kun ne ovat. Tämä pilkullinen ihanuus halusi olla liina.
Ja kun oikein tihrustatte, näette vitriinin ovessa myös sen toisen ihanuuden, joka kuului tuon "liinan" kanssa arvontapalkintoon. Tuommonen ihana syrän, jossa on kristallit ja kaikki. :) Tykkään!

(Elkää kuitenkaan tihrustako tuota rumasti kuvaan sopivaa kirjapinkkaa lattialla tai sienikoria vitriinin päällä.) 

6 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Vau! Tosi hienoja kukkia! Pitäskö sanoo äitelle, että säästää pistaaseiden kuoret... saan lopullisesti hullun maineen.. :P

Marionella kirjoitti...

Hullun maine tässä on kyllä tarjolla itse kullekkin.. ;) Mutta liekkö tämä enää kiinni ees näistä. Spreijailin samalla vauhdilla myös ruskeaa miesten kenkää tuolla pihalla... että ei sekään varmaan ihan terveimmästä päästä harrastuksia ole.. ;)

Sanna kirjoitti...

Kyllä tuli hienoja pistaasikukkia!
Tuo kuumaliima taitaa olla aika hyvä kapistus kaikenlaisessa väkertelyssä.

Minä olen keräillyt täällä puistosta taskut täyteen kastajoita, mitäköhän kivaa niistä keksisi tehdä...

Teija kirjoitti...

Onpa kyllä hienoja kukkia! Kaikkea sä keksitki ja jaksatki värkätä. Mulla loppus pinna alta aikayksikön...varsinki lasten kans tämmönen homma ois ihan toivotonta. ;)

Marionella kirjoitti...

Puutarhuri: Nuo nyt oli maailman helepoimpia tehä, oikiasti! Ja empä minäkään jaksais ähertää jossain kukkien keskellä niinku sinä.. ;)
Kyllähän lastenki kanssa voi askarrella monenlaista! :) Ei ehkä auta kuumaliiman kanssa ruveta sohimaan, se vois olla aika hasardia.

Mukava, kun kävit täällä jutustelemassa! :)

Elli kirjoitti...

Ihania :)