lauantai 23. elokuuta 2014

Kesämuistoja ja tsiljoona kuvaa!

Hirveen pitkä aika siitä, kun olen kirjoitellut tänne mitään. Kesällä tämä bloggailu vaan ei niin kauheasti inspannut ja en oo ottanut asiasta ressiä. Nyt kun syksyn ihanat pimenevät illat ovat palanneet, oon jo muutamaan otteeseen lukenut innoissani muiden blogeja (niitäkään en kesällä kovin paljoa lukenut) ja tuntuu taas niin kovin mukavalta. 

Tässäpä pieni kertaus meikäläisen kesään kuvien muodossa. Nää on sellasia ihan arkipäivän (ja vähän juhlapäivänkin) räpsyjä.. koitan välttää naamoja, paitsi ton poikasen naamaa ei voi vastustaa.. pakko sitä vähän on esitellä.. ;)



 Heinäkuun alussa meillä kävi mieluisia vieraita. Mun lapsuudenystävä perheinensä. Meillä vilinää riitti kun ihanat ja symppikset tenavat juoksi ja touhusi.. Meidän poikanen oli niin onnellinen isojen lasten seurasta.. kovin tarkkaan katsoi, mitä ne touhuaa. Ja kovin innokkaita hoitajia olivat 8, 6 ja melkein 3 vuotiaat vieraamme. Miehillä oli omat höpötyksenaiheensa ja ystävällä ja mulla omamme. Muistelimme vanhoja (noloja, kivoja ja ihania) aikoja ja nauroimme paljon. Kirppiskierroksetkin käytiin tekaseen ja lasten kanssahan se aika paljolti myös meni. Meidän asunnon neliöt oli ihan tehokäytössä tuon muutaman päivän. Hyvin mahduttiin ja kaikilla tuntui olevan kivaa! Poikasen Duplot olivat ihan hitti nuorimmaisen vieraan mielestä!



Kyläilijöiden jälkeen miekkonen käväisi viikon töissä ja sitten suunnattiin kohti Porvoota. Päätettiin nyt matkailla ainakin muutamana seuraavana vuonna suomessa. Paljon kaikkia ihania paikkoja löytyy kauniista kotimaastamme. Porvoosta ollaan juteltu jo pitkään ja nyt vihdoin päästiin! Vanha kaupunki ei pettänyt, se oli ihana! <3 Sen sijaan hotelli petti.. me lähettiin aika lyhyellä varoitusajalla ja haluttiin huone sopuhintaan läheltä vanhaa kaupunkia.. Kaikki ihanat paikat oli buukattu täyteen ja kun tarkoitus oli lähinnä kallistaa pää yhdeksi yöksi, niin totesimme että mikä vaan siistihkö paikka kelpaa. No ei ollut kyllä siistihkö ei.. En edes pidä itseäni kovin nöpönnuukana ihmisenä, mutta täytyy sanoa, että mua ällötti! Älkää ikinäkoskaan menkö Hotelli Sparreen! :( 


Oli ihana kierrellä pitkin vanhoja katuja, kurkkia söpöihin putiikeihin ja nauttia vaan päivästä. Sattui tosi kuuma ja hiostava ilma ekaksi päiväksi, joten voin kuvitella, että pienten kauppojen myyjillä hiki virtasi. Itselläkin oli välillä niin tukala noissa pienissä puutaloissa olevissa myymälöissä, että mies jäi suosiolla poikasen kanssa odottelemaan pihalle. (Ehkä se helle oli vaan tekosyy..)






Superihana Riimikon lelukauppa oli kuin sadusta! Tuolla käytiin kaks kertaa! :D Valikoimissa oli jotain muuta ku sitä kiinakrääsää. Ihania puuleluja, roolivaatteita, polkuautoja, Pelejä ja vanhoja peltileluja. Kaikki oli esillä tosi kauniisti ja peroonallisesti. Talon kattohirret toi ihan omanlaisensa tunnelman tuonne.. ja huomatkaa, lelukaupan varasto oli tuolla parvella!!! Huikeeta!



Välillä täytyi istahtaa jonnekin kahville, välipalalle ja syömään. Paahtimolla oli kiva miljöö ja söpö terassipaatti. Sillä välillä kun miekkonen nautti vielä omasta virvokkeestaan, me kipitettiin poikasen kanssa hyttiin irvistelemään. 

Jos jossain haluatte lounastaa Porvoossa, niin suunnatkaa Gabriel 1763 -ravintolaan. Oli kiva paikka ja palvelu oli erinomaista! Tilattiin meille Gourmet pizzat, joista paikka on tunnettu. Omani tilasin gluteiinittomana versiona. Oli muuten jotain erilaista kun perus pizzat! Herkullista!! Poikanen nautti antaumuksella saamastaan huomiosta.. flirttaili niin suomalaisten kuin slaavilaisten asiakkaiden ja myös henkilökunnan kanssa.. :D Voi taivas, mitähän tuosta pojasta vielä tullee! 



Ihania kujia! Tässä poikanen on päässyt isin kyytiin. Tokana päivänä oli hiukan viileämpi keli, jolloin kantoreppu oli ehdottomasti rattaita parempi vaihtoehto tuolla mukulakivillä. Tässä lienee joku opettavainen selitys meneillään.. ;) 

Toisena päivänä kävimme myös Brunbergin suklaatehtaan tehtaanmyymälässä. Varsin makoisa paikka. Siellä sai maistella kaikkea, joten sikaa säkissä ei tarvinnut ostaa. Täytyy myöntää, että tuolta lähti pussukka poikineen mukaan. Vähän tuliaisiksi, paljon itselle. Nam!




Porvoossa oli myös Kulttuuritehtaalla just tuolloin kiva ilmaisnäyttely. Tove Jansson ja meri! Näyttelyssä oli paljon valokuvia ja Tovelle kuuluneita esineitä. Mm. puinen vene, jolla Tove ja Tuulikki ovat matkanneet Klovharulla (saari pitkällä ulkosaaristossa) sijaitsevalle kesäpaikalleen. Käsittämätöntä että tuollaisella hiukan soutuvenettä isommalla kipolla joku uskaltaa niin pitkälle. Itsehän tunnen kunnioitusta ja pelkoa jo merenrannassa. ;) Tuolla näyttelyssä selvisi myös, mistä muumitalo on saanut ideansa.. :) 



Esineet olivat kauniisti esillä näyttelyssä. 



Porvoosta ajelimme maisemareittiä Pöytyälle miekkosen vanhemmille. Pari yötä meni siellä rennosti ottaen. Poikanen sai mummolta rantapallon ja oli siitä kovin onnellinen! 


 Tuo reissu me tehtiin vältellen ABC -asemia, jotka ovat vallanneet kaikki maat ja mannut ja kitkeneet ikävästi pienyrittäjät monesta paikkaa.  Apuna muunlaisten taukopaikkojen löytämiseen mulla on kännykässä Vaihtoehto ABC-lle sovellus. Lue lisää täältä. Löytyy myös facebookista. Itsekin kävin naputtelemassa tuonne sovellukseen pari arvostelua. Ihan kauheen paljoa tuolla ei vielä ole paikkoja eikä ihan aukottoman hyvä tuo sovelluskaan, mutta mitä enemmän sinne itse luo arviointeja sen laajemmaksi se kasvaa ja toivottavasti myös päivittyy toimivammaksi. Kannattaa testata!!!

Tässäpä tämä eka reissu tältä kesältä. Kirjotus on aika tajunnanvirtaa kun vähän väsyttää, mutta mukava noita kuvia on itsekin katsella ja fiilistellä. Kirjottelen vielä toisen postauksen kesämuistoista vaikkas huomenna! Nyt köllähdän sängyn pohjalle! Kauniita unia!


Muoks!!!

Laitan nyt muutaman kesäkuvatuksen vielä tähän samaan postaukseen. Aikuisista ei ollut kauheen hyviä kuvia ja muutenkin kuvia tuli yllättävän vähän napsittua tuolla matkan varrella. Siksipä jaarittelen kesämenot tähän samaan niin voin sitten jatkaa muihin aiheisiin.. ;) Kas, jonkinsortin DIY-kärpänen on vissiin puraissut ja jotain pientä on kesän jälkeen alkanut tapahtua käsillä tekemisen rintamalla. :)



Niin. Pari viikkoa miekkonen taas teki duunia niska limassa... vaiko vain viikon.. ? (Kuka näitä muistaa? En minä ainakaan.. kas kun kotiäidillä ei oikein tätä ajantajua tahdo olla..) ja sitten lähdettiin ajeleen vaihteeks kohti pohjoista. Suhasimme halki eteläpohjanmaan, ohi Kalajoen hiekkasärkkien ja määränpäänä oli Pattijoki. Sinne jäimme pariksi yöksi vierailulle ystäville ja olihan se mukavaa. Meidän pikkumies oli varsin viehättynyt "aarteita" sisältävästä laatikosta.. joka oli täynnä MUOVIKASSEJA ja muuta vastaavaa. :D Ulkoilimme ja höpöttelimme.. vietimme iltaa. Mukavaa.



Heinäsirkka ratsastaa kalanruodolla



Pattijoen koulun katoksen alle seinään heijastui tälläinen kuvio.. Mitä tästä tulee mieleen? Luurangon käsi, eikö vain? Kävimme tarkistamassa auton ja seinän välistä, mutta luurankoa siellä ei ollut.. tämän valoilmiön syy jäi meille epäselväksi.. varsin omituista.


Pattijoelta ajelimme vielä vajaan sata kilometriä sisämaahan päin, mun vanhemmilleni. Siellä poimittiin kesän satoa.. viinimarjoja ja puutarhavadelmia. Kotiin tultiinkin auto täynnä kylmälaukkuja, joissa oli marjoja talven tarpeiksi! Me syödään marjoja tosi paljon, joten tarpeeseenhan nuo tulee.


Meidän napero nautti serkkupoikiensa kanssa puuhailusta. :) Ja mukavia poikia ovatkin! Kivaa oli nähdä veljen perhettä, vanhepia ja ystäviä. Silti oli ihana kun pääsi omaan kotiin. Omien touhujen keskelle.

Vähän vielä huristeltiin heti tuolta kotiin paluuta seuraavana päivänä jyväskylän tuntumaan mammakavereiden kanssa. Sen jälkeen tuntuikin, että reissut saisivat olla vähäksi aikaa tässä. Mukavaa on reissata, mutta kyllä koti on aina koti!



Miekkonen kävi nappaamassa tälläisen auringonlaskukuvan. Tuossa viljapellon tilalla oli joskus ennen, lapsuudessani ja nuoruudessani, mansikkamaa. Nyt mansikka-aitta on  viljapellon saartama.. kaunis noinkin.  Kurjet huutelivat pellolla jo surumielisiä sävelmiään ja tankkasivat viljapellossa pitkää lentomatkaa varten. Syksy on tullut!

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Ihania kuvia ja tunnelmia!