torstai 27. elokuuta 2015

Nopsa DIY: Kuumailmapallo-yövalo poikasen huoneeseen.

Sainpa tänä aamuna värkättyä tuollaisen pienen Diy- jutun poikasen huoeneseen. Tää on ollut mielessä jo pitkään ja joskus kesällä ostin tätä varten Jyskistä tuollaisen halppis paperilyhdynkin, jossa on patterilla toimiva valo.


 Tadaa, nyt on poikasen huoneen katossa killumassa kuumailmapallo, joka toimii nyt yövalona. Tuosta lyhdystä ei juurikaan tuu häiritsevää valoa, mutta sen verran, ettei oo pilkkopimeää. Pitkään mietiskelin, että mistäs mä teenkään tuohon korin.. pyörittelin ideoita virkkauksesta, maitopurkin pohja-askarteluun.. Yhtäkkiä muistin, että mulla on laatikossa joskus tiimarin loppuunmyynnistä hamstrattu tuollainen pieni punoskori.. tuo on siis punottu jostain muovinauhan tyylisistä ja kehikko on rautalankaa. Joskus ajattelin, että siinä on kiva vaikka antaa joku pieni lahja jollekin.. Mutta menipä nyt vähän erilaiseen käyttöön. Ehkä tuo on pikkasen iso tuohon palloon nähden, mutta eipä tuo niin haittaa. Kyytiin hyppäsi matkustelemaan joskus Tilda-kirjan ohjeilla ompelemani otus.. liekö tuo kettu vai hiiri vai mikä. Tässä ihailtiin eka uutta lamppua, mutta sitten poikanen bongasi ikkunasta naapurin pojan ja halusi äkkiä ulos leikkimään! 

Meillä on poikasen huoneessa muutenkin vähän järjestys muuttunut. Hankimme tuonne lisää kaappitilaa ja Expedit -hylly sai lähtöpassit. Uusi koti löytyi onneksi helposti ja naapuriin se kannettiin. Nyt meillä on sitten ikean Pax -sarjan 44cm syvä kaappijärjestelmä tehokäytössä. Toi mukavasti kyllä rauhaa tuonne huoneeseen kun sai valkoisten liukuovien taakse kaiken tilpehöörin. Kaappi ei vie kuitenkaan huoneesta paljoa tilaa, koska sen syvyys on normaalia kaappia vähemmän. Ihan huippujuttu siis. Ainoa vaan, että tässä on ollut aikamoisten sattumusten sarja viimeisenä kahtena viikkona ja meillä joutu harvinaiset yövieraat vähän ikävästi kaikenlaisiin kaappihommiin.. Sori M&J. ;) Tämän uuden kaapin lisäksi uusiks meni myös jääkaappi, joka yllättäen sanoi työsopimuksensa irti. Aika nopealla tahdilla piti uusi hankkia.. siinä meni poikasen synttärikakkuideat uusiksi ja turvauduttiin kaupan pakastealtaan tarjontaan..  Kaikenlaista muutakin ihmeellistä hässäkkää tässä on ollut ja välillä ei ole tiennyt, pitäiskö sitä itkeä vai nauraa. 

Nyt kuitenkin päälimmäisenä ajatuksissa taitaa olla muutaman päivän päästä häämöttävä laskettu aika... ja täytyy sanoo, että nämä viimeiset raskausviikot on ne rankimmat, henkisesti etenkin. Olen kyllä välillä niin hormonihirviö -tuulella, ettei mitään rajaa. Aika odottavissa tunnelmissa täällä siis ollaan. 

2 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Onpas hauska idea! Mulla on noita pallolamppuja odottamassa pojan huoneen kattoon ripustamista, täytyisköhän värkätä tämmösiä.. Kiitos hyvästä vinkistä jälleen!
Tsemppiä viimeisillä metreille. Toi on niin ärsyttävää.. omat on syntyneet rv 41-43 joten tiedän sen tunteen kun aamulla heräät ja - EI, ei sitten menty tänäkään yönä. :P
Mutta odotus palkitaan! <3

Unknown kirjoitti...

Taina: Eiks ookki kiva idis. :D Tää oli helppo ja nopsa viritys.. ehkä sen olis voinu tehdä kauniimminkin, mutta meille ihan passeli.

Joo, täällä edelleen tuskaillaan mahan kanssa.. kyllä tää on aika hermoja raastavaa.. varsinkin ku on ennusteltu, ettei oo mikää iha pieni baby tulossa..