perjantai 16. lokakuuta 2015

Lähiruokaa

Saimpa taas ryhdistäydyttyä ja tilattua meidänkin kotiin lähiruokaa. Täällä meidän paikkakunnallahan toimii REKO- lähiruokarengas, joka tuo viljelijät kivasti meidän ruoanystävien lähelle. Tilaus tapahtuu ennakkoon Facebookin kautta, jossa viljelijät voivat ilmoittaa, mitä heillä on jakopäivälle ottaa mukaan.  Lisää Reko-mallista voit lukea täältä, jos kiinnostuit.

Pari kertaa olemme tilanneet lähituottajan kananmunia ja onhan ne hyviä, makueronkin huomaa. Mieltä lämmittää myös se, että kotkottajat elävät ihan mukavaa kananelämää kyseisellä tuottajalla syöden luomurehua. Tällä kertaa kassiimme sujahti ylämaannaudan jauhelihaa, bataatteja, tuoremehua, punasipulia ja herkkullisia pikkuluumuja. Mä en tiennytkään, että Suomessa viljellään onnistuneesti bataattia! Tästä oon tohkeissani, koskapa tykätään bataatista, mutta kuulemma ei-luomu jenkkibataatti on aika rankasti myrkytettyä.. luomuja ei tahdo aina taas olla markkinoilla. Vielä en oo maistanu millaista tää pohjoisen lajike mahtaa olla. Nuo luumut on niin söpöjä!

Tiedätkö, onko teillä päin lähiruokarenkaita?

Herkullista viikonloppua!


1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Täällä toimii tuo Reko-systeemi jossakin päin, onkohan Limingassa lähin noutopiste. En oo perehtynyt tarjontaan, kuitenkin on matkaa sinne.

Ihania on nuo heijastinkorennot! <3