keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Syöminen mielessä

Nyt vaihteeksi lapsellista asiaa. Meidän poikanen täyttää pian 5 kk ja nyt ihan viikon sisällä oon alkanu mietiskelemään, että mitenkäs nuo kiinteet aloittaisi. Meillä on pari kertaa maisteltu luumusosetta (ihan sattuneesta syystä..) ja kurkkua tuo poikanen on imeskellyt pariin otteeseen. (Kurkun makustelu on tosi mieluinen asia, mutta hänen mielestään olisi paljon mukavempaa, että joku pitää kurkusta kiinni, eikä hänen tarvitsisi koskea siihen limaiseen yök yök osioon.. ;)). Muuten ollaan menty maitolinjalla edelleen.

Mua kiinnostaa sormiruokailu, mutta koska en oo mikään äärilaitojen ihminen, en usko, että meistä tulee 100% omin sormin suuhun -tiimiä. Varmaan jotain sosettakin tulee välillä vetästyä. Ainakin reissun päällä. Olemmehan myös osakestoilijoita, osa perhepeteilijöitä, osarentoilijoita, osanipottajia ja osaluomuilijoita sekä suurimmaksi osaksi kahjoja. ;) Ollaankohan me siis lego-ukkeleita vai Perhe Frankestein, kun niin osista muodostutaan..

No, asiaan. Me käytiin hankkimassa käytetty Tripp Trapp tuoli poikaselle (se on jo koeistuttu, ihan nopeesti vaan, koskapa poikasta ei saa vielä istuttaa..) ja vaikuttaa ihan hyvältä. Tuohon kalliiseen tuoliin päädyttiin muutamasta syystä: se ei kaadu helposti (epäilen, että poikasesta tulee aikamoinen vilinäkinttu ja vauhtia saatetaan hyvinkin ottaa pöydän laidasta!),  se on ihan nätti ja lisäksi pitkäikäinen.. Meillä on ruokapöytä suhteessa tuoleihin melko korkea ja ystävien lapset eivät ole yltäneet kunnolla pöydän ääressä syömään vajaa kolmivuotiainakaan. Tuosta tuolista saa sitten väsäiltyä sopivan kokoisen, niin ei tarvii poikasen mistään pöydän alta kurkotella evästä suuhunsa. Ja tori.fi jälleen pelasti ja saatiin tuo edes jotenkuten inhimilliseen hintaan. :)

Mutta nyt mietin, minkälaista alustaa sitten pöydälle lykkäisi. Stokken Table Top on kyllä kiinnostava, mutta kallis vaihtoehto. Jotain laidallista tarjotinta ehkä kaipaisi.. mietin, että ostaisiko jonkun kivan perustarjottimen ja tuunais sinne pohjaan imukupit.. jotenkin.. mutta miten..?

Tämmöisiä asioita mä nyt googlailen ja tutkailen. Poikanen on aamu-unosilla ja puolilta päivin lähetään pienelle kävelylenksalle uuden mammakaverin kanssa. Oikkein mukavaa. Iltasella sit rykästään vauvauinti infoon.. Kyllä, semmoseen ollaan menty ilmottautumaan. Katsotaas, millasta on.. ainakin vaikuttais siltä, että poikanen on niin innossaan kylpemisestä, että tuo vauvauintikin saattaapi olla tyypin mieleen. :)

4 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Meillä pöydällä tämä musta pilvi. Sellaista silikonia, pysyy aika hyvin paikoillaan ja kätevä pestä. En muista mistä nettikaupasta tilasin... maksoi muistaakseni 14€.

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

http://www.sisustajansoppi.fi/KG_tuotteet-22.html ainiin linkki unohtui...

Paula kirjoitti...

Minäkin jo mietiskelen meidän menniäisen ruokauran aloitusta. Vielä kuiten hieman odotellaan, mutta taidamme mekin kokeilla sormiruokailua ja ehkä sitten syöttämistäkin niihin aineksiin, jotka kätevimmin syöttämällä suuhun päätyvät. Jänniä aikoja siis edessä :)
Sen tarjottimenhan voisi ihan sinitarralla pöytään kiinnittää.

Unknown kirjoitti...

Sanna: Mä törmäsinki tuohon pilveen jossain.. aika kivalta vaikutti kyllä.. ainakin sisustuksellisesti.. ;) Pistetään harkintaan.

Paula: Me ollaan maistettu muutaman kerran höyrytettyä porkkanaa ja kurkkutikkuja ja maissinaksuja on tainnu mennä pari kappaletta ja kerran banaania mutusteltiin. Mutta ei vielä paineita ruoan mahaan päätymisestä. Käys kattoon sellasta blogia ku Lenni led weaning.. http://lenniledweaning.blogspot.fi/ Tuolla on paljon juttua sormiruokailusta.