maanantai 17. helmikuuta 2014

Puolivuotias poikanen, juustokakkua ja Dumle-muffineita (ohjeineen)

Meillä poikanen saavutti lauantaina jo puolivuotis- rajapyykin.. emme mitään kemuja aikoneet järjestää, mutta siskoni lapsineen ( tytär on S:n kummitäti) tuli käymään ja kutsuimmepa samoille kahveille yhen kaveriperheen. Heillä on muutaman viikon nuorempi neitokainen, joten nuista ihanuuksista on seuraa toisilleen. Saimme naapurin poikien vanhan juhla-puvun S:lle ja kun tuo menee kohta jo pieneksi eikä todennäköisesti mahdu enään kesän juhliin, niin nythän se piti vetästä päälle. Neitokainenkin oli pistäny parasta päälle ja olivatkin aika ihanan näköinen "pariskunta" josta piti räpsiä kuvia. (Täällä tosin vaan tällänen yhteispose)



No täytyihän sitä jotain leipasta vieraita varten. Miekkosellakin on tähän samaan syssyyn (itseasiassa tänään) synttäripäivä, joten samassahan tuo meni niiden viettokin.. Toiveina oli saada juustokakkua, joten saamansa piti. Mä en oo ikinä tehnyt juustokakkua.. (eikun, oonpas kerran, joskus aikoja sitten) joten googlailin erilaisia ohjeita netistä. Koska mua jotenkin vastustaa liivatteen käyttö, niin etsiskelin ohjeita, joihin tuota ei tulisi.. Päädyinkin sitten nappaamaan Lunni leipoo -blogista ohjeen, josta tulikin oikein hyvä lopputulos.
Ihan pikkuisen sooloilin tässä.. tein ohjeen puolitoistakertaisena, sitruunamehua sujautin suhteessa vähän reilummin ja lisäilin päälle mangososetta ja hedelmätähtiä ehdotettujen marjojen sijasta.  



Tässä kakkupohja on hyytynyt ja päälle tärskäytetty piltin mangososetta.. sitten keksin alkaa askartelemaan ja napsin piparimuotilla tähtiä mangosta ja kiivistä tuohon päälle. Tässä vaiheessa vielä jänskätti, pysyykö tuo kakku ees kasassa, vai onko kerma-tuorejuustosössö jäänyt liian pehmeäksi.. 



Kyllä siitä lopulta tuli tosi hyvää.. tuntui kelpaavan mainiosti kaikille.. myös meille itsellemme.. nyt kakku on jo syöty parempiin suihin. :) Nyt vasta huomaan, että tää kuva kakkupalasta on kummallisen värinen.. en jaksa kuitenkaan nyt alkaa muokkaan uusiks. 



Nuista hedelmätähdistä tuli ihan supersöpöjä! Pistin niitä vielä pikkuseen Mariskooliin koristeeksi. Tarviipa joskus tehdä tarjolle hedelmäsalaattia ja leikata muutamia hedelmäpaloja tähdiksi.. tulee hetkessä hienompi juttu.. ;) Ja sit ku poikasella on joskus lastenkutsut, nii ihan varppina tarjolla on tämmösiä.. 



Minkäs teet, kun on askartelija - niin on askartelija. 



 Tein myös Dumle -muffinsseja.. tää on yks mun lemppariohjeista.. näistä tulee ihan sikahyviä.. ja äkkimakeita... eikä takuulla vähäkalorisia -hiilarisia tai mitään muutakaan. Mullehan nää ei oikeestaan ees sovi, mutta kyllä aina yhden voi......

Ohje on alunperin Dagensmuffins -sivustolta, jossa on ihan valtava määrä erilaisia muffiniohjeita. Nyt kun yritin etsiskellä suomenkielistä versiota tuosta, niin ei näytä enää löytyvän.. Tuohan on ruotsalainen sivusto, mutta joitain vuosia sitten ohjeita löytyi melkoinen nippu myös suomeksi. Tätä samaa reseptiä en nopeesti löytäny goolaamalla, tosin näitä dumlemuffini -ohjeitakin on aikas monta eri versiota.. varmasti herkullisia nekin..


Maukkaat Dumlemuffinit

n. 14kpl

Tarvitset:

  • 2 dl sokeria
  • 125 g margariinia/voita
  • 2  munaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 14 dumle karamellia
Vatkaa sokeri ja margariini kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos sekä maito taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Täytä muffinivuoat puoliväliin. Paina Dumle jokaisen muffinin pohjalle. 

Tee päälle vaniljaströsseli:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 50 g sulatettua voita. 
Sekoita ainekset ja levitä jokaisen muffinin päälle. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Onnea puolivuotiaalle! Kohta se meidänkin Tonttu.. :)

Taina kirjoitti...

Onnea puolivuotiaalle ja mutsille! :) Kivan näköiset juhlat teillä ja noi hedelmätähdet tosiaan on super söpöjä!