keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Pihalla on jo kevät pitkällä.

Kävin kurkkimassa takapihalla. 
Siellä keikkuu kukkasia.. ja minä kun en mitään syksyllä maahan lykännyt. Ovat monta vuotta vanhoja sipuleita ja luulin jo möyhineeni nuo pois maastakin. Mutta sieltäpä ne vaan tulivat -kevään kukkaset hennoissa väreissä. 



Tämän tiedän olevan posliinihyasintti. Tai ainakin luulen, että se oli sen niminen. Hennosti sinertävillä raidoilla varustetuista kukista tulee kieltämättä mieleen vanhat posliiniastiat. 




Heinäseipään juurella on myös toisia kukkia. Kevätsahrameitakohan nämä olivat..?



Otimpa kuvan vähän hassusti "selkäpuolelta".. No tuossahan nuo kukat tähyilevät tulevaa kesää. :)



Kesää tähyilen minäkin. Mitähän hauskaa tuonne kulmaan keksisi..? Viime kesänä hankin tuonne tuollaisen söpön pallotuijan. Vanha kenkä on tuolla pönöttänyt talven yli.. saiskohan siihen nyt istutettua jotain kivaa.. ajatuksissa se oli jo viime kesänä, mutta jäi, kun ajatukset pyöri oman navan ympärillä.. elikkäs pikkuisessa vaavissa, joka vielä potkutteli tuolloin vatsanahan sisäpuolella. Samoiten jäi muutkin ihanuudet vaille hoitoa ja hurja määrä tomaattejakin mätäni takapihalle, koska elo-syyskuun vauvahuumassa ei taidettu tajuta käydä niitä keräilemässä.. :(

Olisi taas ihana laittaa vaikka mitä maahan (lue: istutuslaatikkoon). Jotain pientä onkin jo ikkunalla kasvamassa. Kirjoittelempa siitä myöhemmin.



Jihuu, myös vadelmat ovat selvinneet talvesta. Meillä on pihalla ruhtinaalliset kuusi vadelmapensasta.. tai aika karahkojahan nuo on nyt keväällä vielä. Mutta uutta lehteä sieltä pukkaa jo kovaa vauhtia. Pitäis katkoa nuo vanhat karahkat (eli ne, jotka tuottivat marjaa viime vuonna) ja jotenkin ehkä tukea nuita vadelmia, etteivät viipsota mihin sattuu. Viime vuonna saatiin jo napostella harva se päivä oman puutarhan herkkuja, vaikka taimista osa oli  aika pieniä. Nyt, jos kaikki menee hyvin, tulee vielä enemmän herkkuja. Nam!

3 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Voi ei, mä en ole juurikaan pihaihminen. haluaisin kyllä olla. Pihaltamme löytyykin oikeastaan vain pensaita ja omenapuita, jotka on helppo hoitaa... Mutta eikös moni sano että vanhemmiten alkaa pihahommat kiinnostamaan... sitä odotellessa...

Elina kirjoitti...

Rupesin miettimään, että eikö nuo ole krookuksia ja googlasin sitten krookuksen ja kevätsahramin. Sama asia ovat ne. Joo, opin ittekin vasta tässä joku viikko sitten, että nuo pienet siniset ja vaaleat kevään kukat on krookuksia, kun joku laittoi facebookiin kuvaa. Pääsinpä nyt sitten heti viisastelemaan sillä tiedolla.

Mulla ei kasva mitään missään, mutta oon haravoinut takapihan jo. Ja nyt mietin, jos näin iltapuhteiksi kävis vähän raaputtamassa etupihaa, kun tekis mieli vähän raitista ilmaa.

Unknown kirjoitti...

Syvältä.Sanna: No, minäkin olen pihaihminen vaihtelevalla menestyksellä. ;) Ja joo, kyllä se ikä taitaa tehdä tehtävänsä. En joskus parikymppisenä ollu yhtänä kiinnostunu moisista puuhista. Nyt jo enemmän.. :D

Ellu: No joo, minäkin mietin, että mitähän eroo krookuksilla on.. ei vissiin sitten niin mitään. :D Viisastelija! :)

Mä en oo haravoinu. :(