torstai 4. syyskuuta 2014

Poikasen synttärit ja DIY -juhlakirja

Onhan siitä jo muutama viikko, kun bailattiin nuorimman perheenjäsenemme 1-vee partyja. Vieläpä kahtena päivänä. Mulla ei ollut vielä viikko ennen kemuja harmainta aavistustakaan, juhlimmeko sen kummemmin.. pohjoisen reissu ja kaikenlainen härdelli ja hyvät ja ei-niin-hyvät uutiset ympärillä vei huomion. Pari päivää ennen kemuja päätin kuitenkin tsempata. Menin ja tekaisin molemmille päiville täytekakut. Lauantaina siskoni lapsineen (no ei enään ees lapsia, vaan 15- ja 17-vuotiaat) kävi juhlimassa pikkumiestä. Tälläinen "lada" tuli äkkiseltään tekastua. Ei mikään kauheen näyttävä.. hienoa jälkee sais sokerimassalla/marsipaanilla, mutta en oo ikinä vielä kokeillut.. tätä kakkumuotoiluakin testailin nyt tulevia  vuosia silmälläpitäen.. ;)Posket pullollaan ihasteltiin lahjoja.. Ja seuraavana päivänä kemut jatkui ja lahjoja tuli taas. Mm. oma muumimuki. Tuollainen emalinen. Oikein kiva.. saadaan kohta ryystää aamukahvimme (tai maitomme) koko perhe muumimukeista. Poikasen malli on pomminvarmempaa mallia. :) 

Ja kyllä, meillä oli vieraita, vaikkei heitä kuvissa näykäään.. ;) Eipä paljoa oo kuvia juhlapöydästä.. tämäkin kuva melkoisen kökkö... mä en muista ikinä ite ottaa kuvia ku häsellän kaikkee.. ja miekkonen ei ehkä ihan tajua, millaisia kuvakulmia mä kaipaisin.. ;) 
Sunnuntain autokakku oli oikeesti luonnossa paremman näkönen.. mutta tuo mustikalla värjätty vaahto vaan valitettavasti lötköstyi ja valui tuolta takaa tylsästi. 

Tein myös kompromissi-juustokakkua. Pohdin, miten saisin vehnättömän pohjan. Gluteiinittomat keksit ei oikein kuitenkaan napanneet ja päätin kokeilla tehdä raakakakkupohjan ja siihen päälle juustokakkutäytteen. Päälle murskailin Daimia! Tuli ihan kyllä hyvä versio tästäkin. Pohja taateleilla ja pähkinöillä tehtynä oli aika erilainen koostumukseltaan, niinkuin taikinaisempi.. ei silleen etäisesti rapsakka kuin Digestivellä.

Sitten tämä DIY -osuus. :)

Tuunailin poitsulle jostain muinoin ikeasta hamstratusta albumista tuollaisen Juhlakirjan. Sain idean joskus, kun poikanen oli vasta puolisen vuotta. Olis kiva laitella jonnekin muistoja kaikenlaisista juhlista, mitä poikaselle järjestetään.. tai jos hän itse järjestää. :) Niitä on sit kiva katsella ja ihmetellä myöhemmin. No joo. Idea oli. Toteutus meinaa olla vähän niin ja näin. Kansi siis oli tuollainen syvän sininen metsikkö. Noin puoli tuntia ennen siskon sakin tuloa mä suhasin tuonne sisälle kimalletussilla sankarin nimen ja juhlan aiheen. Yritin myös vääntää tuonne muutaman lauseen siitä, mikä nyt on in ja mitä taitoja tyypillä on. Jätin tilaa myös muutamalle fotolle. 
Viereiselle sivulle sitten tuli "vieraskirja-osuus + pakollinen kysymys.. :) Näissä bileissä se oli "Jos olisit joku muumihahmo, kuka olisit? Perustele halutessasi"

No kämmäsin tän tietty juhlissa.. En muistanutkaan kirjotuttaa kaikilla vierailla tuohon, joten noita muumiutumishaaveita täytyy metsästellä osalta porukkaa jälkikäteen. Kunpa vain muistaisin..  ;) 

Eikä tuon aukeaman layoutkaan silmiä hivele... tuli tempastua taas tapansa mukaan niin kiireessä.. Ehkä saan vielä tuota koristeltua. 


Kannen koristelunkin jätin juhlien jälkeiselle ajalle, mutta tästä tuli mielestäni aikas kiva. Jämäpapereista leikkailin kolmioita viirinauhaksi ja valmiit tarrakirjaimet tekstiksi.  Kyllä tänne muutamat kekkerit saadaan mahtumaan. 

1 kommentti:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Hyvä idea tuollainen itse tehty kirja, vaikka kummilapselle.