keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Räpsyjä ja levottomia höpötyksiä


Räpsin tänään vähän kuvia yhestä ikuisuusprojektista ja samalla myös ruokaa laittaessa huidoin kameran kanssa keittiössä.. kun kerran oli sinne unohtunut. 

Toissapäivänä oli kuulema kansallinen epäonnistumisen päivä. Minä "juhlistin" sitä kuitenkin eilen tekemällä sämpylätaikinan (=levittämällä jauhot pitkin keittiötä) ja sitten älysin että mulla on pakollinen meno, enkä ehdi paistaa kuin yhden pellillisen. Taikina ei kohonnut hyvin, joten sämpsyistä ei tullut kovin kuohkeita ja pehmeitä (olivat kuitenkin kuulema hyviä). Toisen pellillisen pyörittelin valmiiksi ja tuuppasin jääkaappiin (googlasin nopeesti, että niin KAI voi tehdä...) 


Kotiin palattuamme (pikkuassari aina mukana!) tuuppasimme toisen sämpyläpellillisen uuniin ja sain idean tehdä muutaman äärioikeistotortunkin. (Sellasella nimellä niitä nyt kutsutaan, kiitos jonkin ruotsalaisen julkaisun.. no niin.. yhdennäköisyys erääseen symboliin lienee melkoinen). Ihan vaan nopsaksi ylläriksi miekkoselle. 

Unohdin koko tortut ja aloin puuhaamaan poikasen kanssa jotain.. juuri viime hetkellä kiskaisin ne uunista, ennen kuin ehtivät palaa.. Aika tumma nväripinnanhan nuo tortun sakarat saivat. Jokunen karsinogeeni niihin varmaan eksyi. 
Ostin kokeeksi tuollaisia Talk-Muruja. Poikaselle jotain vaihtelua ilta/aamupaloihin. Puuroahan meillä syödään vähintään jommalla kummalla palalla, mutta välillä sitten jotain muutakin. (Äiti on joskus laiska, eikä jaksa keittää. Ja mikropuurojahan en oo ikinä oppinu tekemään..)  Tosi monissa muroissa on hirviästi sokeria, joten jätin ne kaupan hyllylle. Nämä pallerot sisältävät ainoastaan kauraa, ohraa, ruista ja merisuolaa! Ja ovat kotimaisia. Mitään supernamnam makuelämyksiähän nuo ei ole makeaan tottuneelle, mutta vehnättömänä kyllä kelpaavat minullekin välillä. Ja poikanen tykkäsi kovasti. Pehmenevät maidon seassa kivasti, joten eivät varmaan takerru kurkkuunkaan pienillä. (Mä nyt en osaa oikein sellaista pelätä ees tuon poitsun kanssa, joka on jo pikkuisesta lähtien nakerrellut isoja hedelmäpaloja jne sormiruokaa).


Liedellä porisi tänään Linssipata, munakoisolla, sipulilla ja paprikalla höystettynä. Ja oli Curryt, chilitomaattimurskat ja kanelit, valkosipulit ja inkiväärit. Poikanen tykkäs ja äippä myös. :) Tuoksui itämaiselle. Tuo keittiön seinä on edelleen ruskea.. en saa tehtyä sille mitään. To do tarra siirty poikasen huoneesta keittiöön. Sielläpä sitä on itseään parempi muistutella tekemään asioita!!!

Tuo mun netistä bongaama teksti "Earth without ART is just eh" sai kerran aikaan pientä hämmennystä ja naurunremakan. Yks ystävä oli kylässä ja vilkas taulua, vilkas toisen kerran ja tokas "Mää katoin aluks että tuossa lukee Farth without art is just eh!"  No joo, voihan se olla niinkin. 

Tuo hauska peltitaulu on lahja siskolta. En kyllä oo kokkaillu viinin kanssa aikoihin, en ees laittanu ruokaan. Joku pieni lasillinen hyvää punkkua kelpais kyllä. 

Tällä hetkellä poikanen nukkuu, mun sormia paleltaa ja vähän ärsyttää. Jotkut ihmiset vaan on kummallisia. Nekin, joitten ei tarttis. 

Onneksi postilaatikkoon kolahti uus Kotivinkki. Se piristää aina. :) Ja kohta heräävän poikasen kanssa hömpötys. Tosin se on ollut taas aika riiviö.. käy näpsimässä äitin tavarat ja juoksee karkuun. Semmonen tasan 1 vuotta ja 2 kuukautta vanha poika meillä on. 

Hauskaa keskiviikkoo!1 kommentti:

Taina kirjoitti...

Farth without art is just eh! XD reps*
siellä on ollut taas puuha poikineen pikkuapurin kanssa, ja tekevillehän sattuu! Jos ei mitään tekis ei mokiakaan tulis :)
Mukavia syyspäiviä sinne!