sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Vähän taas DIY -juttuja, Tunnelmallinen yövalo poikasen huoneeseen

Poikasen huone rakentuu mieleiseksi pienin askelin.. edelleen siellä on kirppiskassikaaos, mutta seinälle tein yhen nätin jutskan. 

Kesällä virkkailin tähtiä, muistattehan TÄN postauksen.


Muutama päivä sitten kekkasin, mitä tähtinauhalle teen. Meillä on nimittäin ollut pienimuotoinen ongelma yövalon suhteen.. Tuntuu, että pilkkopimeä vähän jänskättää poikasta, mutta huoneessa ei ole missään järkevässä kohtaa pistorasiaa, jotta siihen voisi tuikata olemassa olevan yövalon. 

Pyörittelin sitten ideaa patterilla toimivista led -valosarjasta. Mietin ties mitä muffinivuoka-tuunauksia valoihin.. Sitten muistin virkkaamani tähtöset ja tongin ne lankakorin pohjalta. Siellä ne olivat, myttyrässä. Tähtien sakarat jostain syystä pyrkivät menemään kippuralle, liekö vika liian tiukassa virkkuu-käsialassa, vai missä...? 

No etsiskeilin netistä ohjeen sokeritärkkiin:

* Mittaa kattilaan saman verran sokeria ja vettä
* kuumenna seosta niin kauan, että sokeri sulaa
* anna seoksen jäähtyä
* upota tärkättävä virkkuu tärkkiin ja anna sen hetken imeä sokeri-vesi seosta itseensä.
* puristele liiat pois ja asettele tärkättävä työ esim. muovikassista tehdyn suojan päälle
* painele vielä talouspaperilla liikaa tärkkiä pois tarvittaessa. 

(Tuolla ohjeella saa kovetettua esim pitsiliinasta vaikka korin, kun asettelee liinan esim muovilla suojatun kulhon päälle.) 'Työntelin pikkuiset valot tähtien keskustoissa olevista rei'istä läpi ja mallailin valoa seinälle. Mutta tuo patterikotelo. Se oli ruma ja vaikea virittää seinälle. Virkkailin sitten nopsasti sille pussukan, jossa roikotushihna vakiona. Sievä siitä tuli, ainakin kivempi kuin se muovinen patterikotelo pelkästään. 
Siinä se nyt keikkuu. Poikaen pinnasängyn päällä. Sopii mielestäin ihan kivasti yhteen tuon enkelinsiipitaulun kanssa. Ehkä voisinkin laittaa tuonne kehykseen tähtien sävyä mukailevan taustapaperin.. Tämän tärähtäneen kuvan (en yllättäen jaksanut kaivaa kameralle jalustaa ja objektiivikin oli hankala tuossa tilassa pituudeltaan...) myötä toivotan kaikille tunnelmallista sunnuntai-illan jatkoa ja jaksamista alkavalle viikolle!


Ja tänne on kirjautunut pari uutta lukijaa, Kivaa!! Tervetuloa mukaan Leena Karjalainen ja Sonja E! Toivottavasti viihdytte! :)

2 kommenttia:

Nanette kirjoitti...

Joi jummi miten kiva!!! Mun käpälät ei kyllä ikinä taipuis noin pienten tähtien virkkaamiseen :P !! Mäkin aina tuskailen noiden patterikoteloiden kanssa, joten kiitos ideasta :)

Unknown kirjoitti...

Hih. Kiitos vaan Nanette! :) Nuo tähdet on halkasijaltaan ehkä 3cm.. ellei enemmän.. ja tosi yksinkertasia tehdä. Kokeile vaikka!!! Tuo patterikotelo oli nopsa ja kätsä tehdä. Miehelle kerroin älynväläykseni siitä, niin se epäili, että se on valmis joulun jälkeen.. siitä suivaantuneena aloin virkata saman tein eilen illalla ja tänään päivällä koukuttelin loppuun. Pylväillä meni nopsasti. Ja tuli ihan kiva. :)