perjantai 23. tammikuuta 2015

Kiva muistipeli Ikeasta


Pari viikkoa sitten miekkosella oli työpalaveri parin tyypin kanssa Ikean ruokalassa. Loikkasimme poikasen kanssa mukaan haahuileen ja syömäänkin. Tuolta reissulta ei tarttunut mitään kovin suurta mukaan, pari hyväksi havaittua nokkamukia jätkälle (vihaan tiskata joka välissä nokkiksia, joita on tähän mennessä ollut vain kaks..) vaikka kohtapa tuota tarvis siirtyä normi mukin käyttäjäksi.  Sitten löytyi tämä ihana muistipeli. Tämä oli pakko napata mukaan! Hintaa oli noin neljä euroa, paketti mukavan kompakti ja kuvat oli mun mieleen.Kuvat ovat mukavan luontoisia, rauhallisen värisiä, maalauksellisia ja osa hauskojakin. Vänkää, kun osassa korttejen kuvia oli selkeä yksi otus valkoisella pohjalla, osassa taas suurempi kuvakokonaisuus. Jotenkin tästä tulee mieleen kaupassa pyörittelemäni Dixit -lautapeli mieleen. Koskaan en ole sitä pelannut, mutta se vaikuttaisi aika mielenkiintoiselta. Onko kukaan kokeillut?!? Ajattelin, että muistipelin lisäksi näitä voisi käyttää vaikka apuna tarinoiden kerronnassa. Sadutusta olenkin monet kerrat toteuttanut päiväkodissa lasten kanssa ja tykkään kovasti. 

Vielä tuolta meidän höpönassulta ei tarinoita irtoa, yksittäisiä sanoja sen sijaan on alkanut putkahdella vähitellen, mutta kortit olivat tosi mieluisat tutkia ja ihmetellä. Muutama eläin sieltä tunnistettiinkin "Kala" ja "huhuu" (=pöllö)  ainakin.. ja taisi olla myös "tityy" (=lintu)

Kokeilimme myös muistipeliä neljällä kortilla. :D En oikein tiedä, aukesiko peli-idea, mutta olihan meillä kivaa kuitenkin!Ja näin kortit laitettiin takaisin rasiaan. Onnistui alle puolitoista vuotiaaltakin. :) Tosiaan tuon rasian koko ihastutti. Tuollainen peli on helppo pakata vaikka reissuun mukaan! 

Ikeassa oli vastaavanlainen muistipeli myös Sammakkoprinssi -aiheella. Taidan seuraavan kerran napata parit muistipelit tuonne lahjalaatikkoon jemmaan, jos niitä vielä on. Sen verran harvoin tulee "Iksua" kierreltyä. 

1 kommentti:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Pieni paketti on kyllä plussaa!