sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ruma porkkanakakku (gluteeniton) ja viikonloppukuulumiset

Mukava viikonloppu alkaa olla lopuillaan. Eilen käytiin metsästelemässä poikaselle kirpparilta pari bodya ja yöppärit. Tuo pikkunen kasvaa niin vauhdilla, että melkein kaikki varastossa olevat vaatteet uhkaa jäädä pieniksi. Eilen myös ulkoiltiin ja vaan köllöteltiin ja otettiin rennosti.. 

Tänään miekkonen lähti työpaikan joukkueen kanssa pelaileen salibandya ja minä jäin pöllyttään keittöön jauhoja muita kaapeista löytyvää. Ekaks tekasin tämmösen erittäin ruman, mutta ihan hyvänmakusen gluteiinittoman (ja oikeestaan kokonaan jauhottoman porkkanakakun). Tuon ohjeen nappasin yhden ystävän fb- kommenteista, kun hän oli tuota tekaissut ja kehu, että hyvvää on. Mulle ei vehnä oikein varsin hyvin sovi.. eikä erityisen jees ole ruiskaan (ja kerta toisensa jälkeen sorrun niitä syömään ja siitäpä sitten kärsin..) 

Tuossa kakussa on päällä tuorejuustoa ja yhdeltä kaverilta saatua omenasosetta.. siinä soseessa on omenan palasia, jotka näyttää tuossa kakun päällä aika oudolta.. mutta omppua se vaan on. :)


Ja vaikka tosta tulikin super-rumaa, tuli siitä kuitenkin hyvää. Namskis! Kelpasi miekkosellekin!


Edit: Lisäilempä ohjeenkin.

Sekoita seuraavat ainekset ensin hyvin keskenään;

2 dl karkeaa porkkanaraastetta
 1 kypsä banaani
 3 kanamunaa
1 rkl sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä
 1 rkl hunajaa



Sekoittele nämä eri kupposeen ja lisää sitten taikinaan:

1 dl kookosjauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
1,5 tl soodaa
 1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
0,5 tl (ruusu)suolaa


(Mulla ei ollu kookosjauhoja, joten käytin kookoshiutaleita... niistä tuli vähän narskahteleva kokonaisuus, mutta hyvän makunen kuitenkin... Ja kyllähän tuon kakun rakenteestakin näkee, että tuo hiutale tekee vähän tollasen purumaisen lopputuloksen.. ;) Ja Kardemummakin oli päässyt loppumaan ihan salamyhkään, joten jätettävä sekin oli pois.. olis ollu varmasti kyllä tarpeellinen lisämaku tuohon vielä sekin..)

Paista kakkusta irtopohjavuoassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Lopuksi kuorrute:

Alkuperäisessä ohjeessa oli 

150g tuorejuustoa
1 prk aprikoosipilttiä

Minä sen sijaan laitoin tosiaan  sen 150g tuorejuustoa ja x -määrän omenasosetta tai hilloa.. kumpaa tuo nyt virallisesti lieneekään. :) Ja vähän heitin vielä hunajata sekaan. 



Tuon porkkanakakun jälkeen lykkäsin uuniin myslin. Teen aika säännöllisesti itse myslin.. sillonpa saa senkin ilman vehnää ja ihan semmosilla roippeilla, mistä ite tykkää.. :)

Tein myös piparitaikinan, vähän erilaisella ohjeella senkin... (sisältäen mm. kookosöljyä, ruisjauhoa, ruokosokeria..) Huomenna siis piparien leivontaa.. ellen yöllä herää ja syö tuota taikinaa.. 


Kun  sain leipomukset hyvään vaiheeseen, tekaisin vielä kiireenvilkkaa pussi-italianpadan ja syötin poikasen. Ja kun mies palasi omasta harrastuksestaan, hurautin minä Sorvankylälle. (Joojoo, oikeesti se on paikka täällä) Vierailin ihastuttavassa pienessä Molly's Candyshop -putiikissa. Puodissa oli ikiva tunnelma ja oli mukava rupatella itse puodin pitäjän kanssa. Hauskaa saada kasvot blogimaailasta tutuille.. Kotiinviemisenä lähti valkoisia tähtiströsseleitä ja kenno-paperi pallo.. se on tuossa kasassa vielä.. en oo ehtinyt sitä virittää mitenkään... kuvakin vain pikaräpsy.

Nyt iltasella saunottiin. Poikanen makoili kylppärin lattialla hoitoalustan päällä ja heilutti helistintä kun pyörähdimme pikaisesti löylyissä. Poikanenkin siinä kylvetettiin, voi sitä riemua kun pääsee potkimaan vettä ja räiskyttämään. :)


Tämän kuvan myötä toivotamme oikein mukavaa viikon alkua. Meillä on ainakin tiedossa heti aamusta vaunuttelutreffit uuden "mammatutun" ja hänen tyttärensä kanssa.  

Ei kommentteja: