maanantai 4. marraskuuta 2013

Porkkanaista päivää! Muutaman kilon käsittely ja kasvissosekeiton ohje.

Kun isä ja äiti tulivat ristiäisten aikaan meille, he toivat pajupallon lisäksi myös pakasteen täyteen marjoja (mustikkaa, vadelmaa, mustaherukkaa...) ja muovikassillisen porkkanoita. Marjat pakkasesta on aina tullut syötyä, mutta aiemmin nuo porkkanat on syystä tai toisesta venyneet ja vanuneet jääkaapin alaosassa niin, että viimeiset muutama porkkana on olleet lopulta ällön vettyneitä ja pehmenneitä ja ties mitä ja ovat joutuneet sitten roskiin. :( Ihan hävettää myöntää. 

Meidän ekosynti on muutenkin se, että ruokaa lentää biojätteeseen ihan hävyttömän usein. Heräsin taas jälleen tähän todellisuuteen Yhteishyvä- lehden artikkelin myötä ja olipa Veikeän Verson Paulakin kirjoitellut mainiossa blogissaan tänään käynnistyneestä valtakunnallisesta hävikkiviikosta: <-- Käy lukemassa lisää Kuluttajaliiton sivuilta... 


Siispä tuumasta toimeen


Pilkkomista, pilkkomista.


Eka tein soseen muutamasta porkkanasta ja pakastin pienissä minigrip-pusseissa. Tästä se lähtee, nyt on pakkasessa poikaselle ihan ekat kiinteet ruuat. Hetken kyllä saavat ollakkin siellä, ennen ku on käyttöä.. Jääpalamuotit oli ties missä, joten en voinu niihin pakastaa, siksi minigrip.. jaoin mössön tuolla pussin sisällä kahteen osaan, ettei tuu kerralla liikaa sapuskaa maisteltavaksi. 

Kylläpä mä olen supermama.. ;D



Seuraavaksi pilkoin
 3 porkkanaa
1 sipulin
0,5 lanttua
1 bataatin
Heitin ne kattilaan, plumpsis!
Sekaan 2 kasvisliemikuutiota

Kun kaikki oli pehmennyt, otin suurimman osan keitinvedestä kulhoon ja soseuttelin sauvasekoittimella kasvikset. Lisäilin vettä vähän, että ei oo ihan niin tiukkaa tavaraa.

 Heitin sekaan 

2dl ruokakermaa
1 purkin chili-tomaattimurskaa
0,5paketillista viherpippuri Koskenlaskija sulatejuustoa
vähän suolaa ja pippuria

 Kuumentelin kasvissosekeiton uudelleen kuumaksi



Tämmöstä tuli. Ja on kyllä hyvää. Päällä on auringonkukansiemeniä ja raejuustoa. Siihen sopisi myös aurinkokuivattu tomaatti, pesto ja lihanhimoissaan voi paistaa pekonia pieniksi palasiksi saksittuna.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Paula kirjoitti...

Kiitos kehuista :)
Hihihi, minäkin täällä jo suunnittelen vauvan syömisiä vaikka ikää on vasta hurjat 2kk. Tutustelen sormiruokailuun ja ajattelin kokeilla sitä sitten, kun ikää on se puoli vuotta. Meillä tyttö ei koskaan tykännyt soseista ja ruokailu oli aivan kamalan stressaavaa taistelua. Tällä kertaa haluan ehdottomasti välttää sen. Vaikka mistäpä sitä tietäisi, vaikka tämä vauva rakastaisi soseita siskostaan poiketen.