maanantai 1. joulukuuta 2014

DIY Joulukalenteri. Luukku 1! (Ja muistutus arvonnasta)

Ajattelinpas vähän ilahduttaa teitä kaikenlaisilla pienillä askarteluideoilla tässä joulun alla.. Ja samalla myös kannustaa itseäni vähän askartelemaan. :) 

Kaikki ideat eivät ole varmastikaan jouluisia (en edes ole vielä valmistellut kaikkia, joten katotaan, keksinkö joulun asti ideoita) ja ideat on poimittu milloin mistäkin... netistä, kirjoista, näyteikkunoista, omasta päästä.. Useimpia ohjeita muokkailtu oman mielen mukaiseksi.


YKKÖSLUUKUSTA...


Ponnahtaa esille TÄHTI!!!Idea tähteen ja tähden kaava löytyy kirjasta Kaarnasydän ja Sammlakranssi. Kirjassa tuo tähti taisi kyllä olla verhottu jäkälällä, mutta tein itse tuohisen version. 

On muuten todella ihana ja kaunis kirja, jossa on paljon ohjeita luonnonmateriaaleista ja muitakin.. :) Onhan tuo vaikka kiva lahjaidea näpertelevälle ystävälle tai itselle.. :) Mä olen ainakin tykännyt omasta opuksestani. (tää ei oo muutes maksettu mainos..) 

Eli tähden sakarat on pikkasen tavallista leveämmät, joten kun tähden taittelee "kolmulotteiseksi" niin sakarat tulee sillon tavallisen paksuiseksi. Tähden pohjan olen leikannut ihan pahvilaatikkopahvista... Tässä on samasta pahvista leikelty sydän, jotta näette, mitä paffia tarkoitan.. Tähden voi myös tehdä vaikka "muropakkauspahvista",  mutta tää on ehkä tukevampaa. 1. Piirrä tähden malli paperille. Tee vaikka Word ohjelman valmiilla muodolla tähti ja levennä hiukan sen sakaroita. Piirrä apuviivat tähden sakaroiden kärjistä keskelle samaten toiset viivat tähden sakaroiden välistä keskelle. 

2. Etsi sopiva pahvilaatikko ja jäljennä tähden malli sille 

3. Taittele tähti kolmiulotteisesti. Tähden sakaran kärjestä keskelle menevien viivojen avulla taita pahvi "ulospäin" ja sakaroiden keskeltä menevät viivat "sisäänpäin". 

4. Käy luontoretkellä. Kerää esim koivun tuohta (huomioi jokamiehenoikeudet)

5. Revi tuohi pieniksi lastuiksi ja liimaile lastut nätisti kuumaliiman avulla tähtiaihion päälle.

6. Kierrä juuttinarua tähden ympäri huolitellaksesi reunat. Jätä juuttinarua tarpeeksi pitkä pätkä yhden sakaran kärkeen ja tee siitä ripustuslenkki. 

7. Valmis. Voit koristella tähteä toki vielä haluamallasi tavalla. KIVAA JOULUKUUN ENSIMMÄISTÄ!!


P.S: Muistakaapas, huomiseen asti voi vielä osallistua arvontaan täällä!

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Nätti tähti!

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Mä niin tykkään koivujutuista. Voisit arpoa tälläisen :D