tiistai 2. joulukuuta 2014

DIY joulukalenteri. Luukku 2. Askartelupunostähtöset

Hauskaa joulukuun toista päivää! 

Tänään värkätään söpöjä tähtiä ja lumihiutaleita askartelupunoksesta tai  mulle tutummin piipukrassista. Lapsena tästä askartelin, mutta pitkään aikaan en oo hoksannut, mitä tuosta tekisin. Sain kuitenkin tehtäväkseni ideoida paikallisen Lastentarvikekirppiksen pienen askarteluosaston tuotteista malleja,  joten tässä tulevat tähtöset. Tähteen tarvitset:

Askartelupunosta (yhdestä pötköstä saat yhden noin 5cm halkaisijaltaan olevan tähtösen)

Helmiä

RipustuslankaaTee näin:

1. Leikkaa punos kolmeen yhtä pitkään osaan

2. Laita kaksi punosta ristikkäin ja taita punosten päitä toistensa yli. Lisää kolmas punos ja taittele taas niin, että saat tukevan tähtimallin, jonka sakarat näyttävät silmämääräisesti saman mittaisilta. 

3. Pujottele punokseen helmiä. Kokeile erilaisia variaatioita. Taita sakaroiden päästä pikkuinen pätkä punosta kaksinkerroin, niin helmet pysyvät varmasti sakaroissa. Laita yhden sakaran taitokseen ripustusnauha ja vedä helmi niin, että se tulee punoksen pään päälle ja kiinnittää näin nauhan. 

4. Jos haluat lumihiutaleen, leikele toisesta punospötköstä lyhyempiä pätkiä ja taivuta ne jokaisen sakaran ympäri lähelle kärkeä.  Kokeile erilaisia malleja.

Näitä koristeita voi askarrella vaikka lastenkin kanssa. Muutama vuotias osaa jo pujotella helmiä punokseen ja sommitella värejä Nämä on myös keveitä lähettää vaikka joulukoristeeksi kortin kera tai sijasta... ystäville, kummeille, mummolaan... 


Ei kommentteja: