perjantai 5. joulukuuta 2014

DIY joulukalenteri -Luukku 5 Lumiukkoiset joulukortit lapsen kanssa tehden.

Hahahha. Ihan kevyesti ehdin. Tätä päivää on vielä jäljellä vaikka kuinka! Blogger kyllä tökki äskön siihen malliin, että usko tähän loppui itselläkin.. mutta nyt näyttäis taas toimivan. :)


Tämä viides luukku sisältää joulukortteja.


Idea on yksinkertainen. 

Annoin poikasen suhrata valkoisella sormivärillä korttipohjiin mitä haluaa. Ehkä vähän houkuttelin jättämään pari sormenjälkeäkin näkyviin. Ja kun aiemmin olemme käden kuvia painaneet, keksi poika itse painaa kädenkin kuvat pariin korttiin. Hän maalaa. Keskittyneesti.Annoin tyypin maalailla pitkän tovin. Välillä vaihdoin korttipohjaa uuteen..Lopputulokset olivat jotain tätä luokkaa.. Mutta sitten alkoi se mun osuus tästä projektista..

Kun oikein katsoo, niin tuollahan vilisee hauskoja lumityyppejä, jotka vaan kaipaavat tulla nähdyksi. Porkkananokkaakin ne kaipaavat. Minäpä autan!Aluksi koitin piirtää nokan oranssilla tussilla, mutta tuohon korttipohjaan tuli vaan epämääräisen värinen tuhru. Hain sitten oranssia kopiopaperia ja siitähän nokat saatiin.. Mustalla kynällä piirtelin tyypeille silmiä ja käsiä ja muita tarpeellisia.. Ja kas, nehän alkoivat elämään. Kyllä, siellä todellakin oli koira. Ja lintu. Ja taivaalle tähystäviä tyyppejä. 

Ehkä pieni ripaus mielikuvitusta ja hulluutta tähän tarvitaan, mutta molempia löytyy. :)

Lisäilin kortteihin vielä vähän somisteita.. ääriviivatarra-arkin jämiä, toivotuksia ja pikkuisen kakkupaperin paloja. Kortin reunoja "kehystin" suttailemalla valkoisella leimasinmusteella hiukan. 

Millaisias kortteja muut on tehneet? 

Mulle hankalin projekti tulee olemaan näiden lähettäminen... oon aina auttamatta myöhässä semmosissa. :(


1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Ihania kortteja! Tosi hauska idea.
En oo tehny minkäänlaisia kortteja ja jotenkin ei oo mitään ideaa, eikä inspiraatiota. Onko nyt oikiasti muka joulukuu?