sunnuntai 7. joulukuuta 2014

DIY joulukalenteri - Luukku 7. Talvimaisema ikkunan takana.

Lumesta ei näy merkkiäkään.. mutta väsäsin tänäkin talveksi pienen somistuspläjäyksen terassille. 

Käänsin terassin pöydän kohtisuoraan ikkunan alle ja somistin sen hallaharsolla, kivillä ja koristevaloilla. Tasoeroja sain laittamalla laatikoita ja puupaloja hallaharson alle. Tänä vuonna "teemana" on Simo Siilin joulunodotus. Tuo siili on vähän elämää nähnyt, joskus vuosia sitten joltain saatu puutarhakoriste. 

Tämä juttu toimii samalla vähän niinkuin joulukalenterina. Joka päivä käymme kurkkaamassa Simo Siiliä ja ehkä vähän viemässä Siilille jotain tuliaisia, kuten kuusen havuja.. pikkuinen joulukuusikin tuolla siilillä on. Tällä kertaa (eilen) Simo kuitenkin viittilöi minulle, että sillä on jotain asiaa.. Siili oli päättänyt antaa poikaselle pienen paketin. Tämmöisen. Paperipussiin käärityn.. mokoma oli käynyt mun nauhalaatikostakin lainaamassa kankaista nauhaa.Olipas kyllä jännittävää käydä hakemassa siililtä paketti. Poikanen oli ihan tohinoissaan. Paketista löytyi pikkuinen lumiukkokoriste. :) Sellainen, mikä on ollut meillä kyllä jo vuosia.. Aika ketku tuollainen siili.. Kävi pakkaamassa meidän vanhan joulukoristeen mun omilla tarvikkeilla. No pikkumieheen meni ihan täydestä. :)  Ehkäpä siili saattaa ensi yönäkin käydä nuuskuttelemassa nurkkia, kun me nukutaan, ja pakata poikaselle lisää lahjoja. :D Aika söpö se on. Eikös vaan? Tuo ruukku on mun omaa käsialaani.. keramiikkakurssilla useamman vuoden olen aikoinaan käynyt. Ja nämä upeudet on taas lahjoja vanhemmiltani. Mun isä on melkoinen taiteilija. Tuo kynttelikkö on upea. Tehty koivuusta. Jalustaosa siinä on pahkaa. Tässä kuvassa tuo valitettavasti ei tule nyt näkyviin. 

Pajupallon on kans ihana.. oikein iso ja massiivinen. Ja nätti, kun siinä on kauniit valot, joista muutama tuikahtelee. :)


Tunnelmallisia iltoja toivottelee ystävällisesti hän! :)

2 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Sullahan on täällä ihana joulukalenteri menossa. :)
Oikein ihanaa joulun odotuksen aikaa sinne! :)

Nanette kirjoitti...

Voi että,tännehän oli muutamassa päivässä ilmestynyt vaikka mitä ihanuuksia ja söpöläisyyksiä!! Aivan upea tuo joulukorttien toteutus! Tykkään kovasti! hurjan kiva on myös tuo teidän "elävä joulukalenteri" :)