keskiviikko 3. joulukuuta 2014

DIY joulukalenteri. Luukku 3. Kopiopaperikukka

Tämmöinen kukka taitaa olla joku perinteinen vanha malli... ainakin muistelen tämän tyylisiä nähneeni. Kukka on keveä ja ilmava.. sen voi ripustaa vaikka ikkunaan. 


Tähän sää tarttet:

-Paperileikkuria (tai saksia jos tosiaan jaksat niillä leikellä...)

-Nitojaa

-Klemmareita

-Kopiopaperia

-LiimaaSitten paperia silppuamaan. 

Mä tein näin:

Otin 6 arkkia tavallista kopiopaperia. Leikkelin paperileikkurilla paperit eri pituisiksi 1,5cm välein.

 Näin pisimmästä paperista tuli 26 cm pitkä  ja lyhimmästä 18,5cm. 

Paperileikkurin mitta-asteikolla on helppo saada oikean mittaisia soiroja.Laitoin paperit nippuun pituusjärjestyksessä ja kiinnitin ne toiselta reunalta klemmareilla. Näin ne pysyvät hyvin kasassa leikatessa.Seuraavaksi siivuttelin paperipinkan soiroiksi, joiden leveys on 1,5 cm.Nidoin sitten kaksi ohutta paperisoironippua yhteen niin, että pisimmät paperisoiroista tulevat keskelle. Sitten keräsin toisen puolen paperisoirojen kärjet yhteen ja taivutin ne nipuksi nidotun pään kanssa. (Voit kiinnittää ne hetkeksi klemmarilla, kun teet toisen puolen soiroille saman.) Sitten Nidoin kaikki yhteen.Tässä valmiina yksi kuudesta osiosta. Eli toista edellinen vielä viisi kertaa. :) (Tätä ei ole nidottu, koska nitojasta loppui niitit, enkä löydä mistään lisää...)Levitä liimaa jokaisen osion ulkoreunaan ja liimaa toinen viereen.. kun kaikki kuusi osiota on liimattu vierekkäin, taivuta kukka pyöreäksi ja liimaa kasaan. :) 


Itse en saanut tuosta keskustasta tarpeeksi nättiä, joten  leikkelin ruskeasta paperipussista pitkän soiron, taittelin sen haitarille ja leikkasin kahteen yhtä suureen osaan. Sitten taitoin lyhyet "haitarit" kahtia ja liimasin ne yhteen. Näin sain kukan keskelle koristeen. (Eka kuva...)  Mietin vielä, lisäisinkö tuohon jonkin kimaltavan koristeen, vai en.. 


1 kommentti:

Nanette kirjoitti...

Voi että miten kaunis! Ja voi että miten sun hermot kestää :D ?? Mä en malttais väkertää,ku pitäis olla heti valmis :D Muutenkin ihania askarteluja taas täällä! Kaarnatähti varsinkin on aivan ihana! Kivoja ideoita kerrassaan :) !!
Nautihan askarteluista ja kiva kun jaat niitä meidän kanssa!